sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Baila, baila, Torso, torso!

Mä aina lupailen ja yritän kirjottaa usein, mutta toisaalta tämmöönen harvoin kirjottelu sopii mulle kun saa selittää pitkästi viikkojen tapahtumista :) Aloitin sen blogin josta kysyin viimeks ja sen nimi on: Solo, Mondo e Nuova Vita ja sen pitäisi tarkoittaa: Aurinko, maailma ja uusi elämä, italiaksi tietenkin :) Siellä kerron (tiheämmin tulevaisuudessa) mun matkasta ja sen suunnittelusta ja sen sellaisesta!

Oli yks viikonloppu aikaa sunnuntaina ja kokeilin sitten uutta kampausta ja tässä mulla on "huivi" päässä kiedottuna vähä hippityyliin pään ympäri ja sitten oon kieputtanu mun hiukset sen ympäri. Tykkäsin kyllä vaikka tähän meni melkein tunti kun ekaa kertaa alkoi väsäämään :D

Kävin joku päivä Halpa-Hallissa täällä Kjoella jossa on ruokapuolikin ja löysin näitä! En kyl ostanu vaikka ei maksanu paljoa, kun muistelin että joskus näitä ostin nii ei ollut kyllä pahoja, mutta ei mikään mahtava makuelämys :D Ehkä joskus vois ostaa vanhojen aikojen muistoksi...

Alkuviikosta tein mustikka-vadelmakiisseliä ja tuli todella hyvää! Tuossa siinä on maitoa joukossa kun on vastavalmistunut, mutta muuten syön sitä puuron kyljessä!

Voi näyttää siltä kuin ois hassu kuva kulma kahesta kananmunasta paistinpannulla, mutta toinen noista on ankanmuna ja toinen normi kananmuna, hyvää oli!

Noora tuli pari viikkoa sitten mun luokse kylään ja vielä viikko jäljellä! <3

10 päivää sitten tais olla viimmeinen lumimyrsky ja se ei sillee ollu paha ku oli pieniä lumihiutaleita, mutta tulli niin pirusti että iukset meinas lähtee päästä :D Tuon näköisenä sitten tulin koiran kanssa sieltä..ei pihalla tuolloin nähny paljoa eteensä ja ois pitäny olla laskettelulasit päässä!

Mummu oli ihan väsyny ekalla viikolla kun keksiviikkona vein sen kouluun koirankoulutustunnille ja oltiin verijäljellä jopa kaks kertaa! Mummu veti ihan nenä maassa ja ei mun auttanu ku juosta perässä :D tällä viikolla oltiin hakumettällä ja uskalsin päästää koiran jopa irtikin ja mahtavasti se lähti ihmisen (vai makkaran??) perään! <3

Viikko sitten perjantaina lähin peltolenkille koiran kanssa ja noustiin kukkulalle josta oli tosi mahtava maisema horisonttiin kun laskeva aurinko varjosti talot ja puut, niin käskin sitten nooran istumaan ja otin siitä profiilikuvan <3 Se on niin upea koira kaikkike aivot räjäyttävine virheineenkin!

Oltiin eilen Evellä Nooran kanssa viettääs lauantai-iltaa! Siis niin mukavaa ja rentouttavaa vaihtelua la iltaan kun yks kaks laitoin koiran autoon ja läks! Mentiin eka lenkille Tuulin (dreever) kanssa ja eka se meinas että tässähän uus "leikkikaveri", niin lähettiin sitte vierekkäin tien kummallaki puolella kävelee eikä menny ku joku 10m ja nhän keväli samas tahin kylki kyljessä :3 vähä meinas mennä haistelee mutta en antanu koska noora on se dominoiva osapuoli ja Tuuli vähän arka nii lenkin puoles välis Tuuli sitten kävi hieman hiastelemassa Noksua eikä meidän lansu ollu ees huomatakseen! <3 Se niin saa yllättää!!

 Toffi ei oikein tykänny ku Noora oli pikkaasen isompi kuin Tuuli ;)

Positiivinen ajatus: Noora on ihana ja sillä on synttärit huomenna (31.3.) ja se täyttää 12!! :3 <33
Biisi: Piti olla Jubelin Clingande, mutta tätä mä rokkaan nyt ;)

I. L.O.V.E. I.T.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Come on and hold me, be here and hold me...

Äh, mä tiedän, että näistä mun postauksista tulee ihan sikapitkiä kun postaan niin harvoin, mutta jotenkin vaan unohun kattoo jotaki Muumeja tai UP:tä tms. ku samalla vois kirjoottaa blogia (tai tehä koulutehtäviä...) Heppaharjottelusta tuli tietenki K3 ;) Mä niin kaipaan manuun...se on mulle rakas paikka! Ens kuussa pääsee sinne tunnille ku mennään Even kanssa Sjoelle isseelle yöksi pe-la!

Koulu alko ihan normisti ja meil oli vaan 2vko koulua ennen hiihto-/talvilomaa jonka vietin suurimmaks osaks Kjoell talleillen ja sitte vklp Sjoelle kavereita kattoon <3 Nyt en tee enää iltatalleja Tommilla vaan ne vaihettiin aamutalleiksi. teen kerran viikossa aamutallin ja saan sillä kaks tuntia ratsastusta :) Se on iha kiva koska on viikonlopuiksi tekemistä ( ja pääsen kävelyttää vanhusia pitkin maneesia :3) Mulla oli tässä Mango poni:

Liikuttelin Mangoa pari viikkoa ja oisin saanu osallistua sillä valkkkoihinki halvemmalla, mutta se ei vaan toiminu eikä mun aivot jaksanu sitä ja aina oli tunnin jälkee paha mieli...se kun oli vähän kuriton, niin otti lähtöjä ja teki isoja ja pieniä pukkeja ihan vaan huvikseen ja joskus säikähdyksestäkin :( Muuten kiva poni ja menee AIVAN LOISTAVASTI kun vaan jaksaa ratsastaa ja olla välittämättä tammamaisuudesta! Nii ja Maasu on vasta 6 v. ja myynnissä ;) Nyt mä vain tuntiratsastelen ja nautin "helposta" heppatyttöelämästä ennen ku on mahis ostaa oma polle ja alkaa tavoitteellisesti treenaa!

Viime lauantaina olin aamutallissa ja oli niin keväinen sää kun aurinko paistoi ja oli sininen taivas. Iltapäivällä alko sitten tuulla todella kovaa, mutta aamu oli kaunis <3 Kävin ottaas muutaman kuvan heposista (kännykällä) kun oli niin kiva ilma :)
Tallipiha ja mun auto!

Tuntsari puoli valamis!

Hepat kaivanu kolon paalin keskelle

Paapan mielestä paali kuuluu sille :D

Yritin ottaa kaverikuvan Jössen kanssa,
mutta se halus selfien... <3

Jouduin itekki haaste-uhriksi, joten sunnuntaina Emilioiden kanssa toteutettiin meille annetut haasteet ja mä tein pienen temppuradan Jössen kanssa ja jopa hyppärin pienen ristikon ilman satulaa! Ekaa kertaa pääsin hyppäämään ilman satulaa ja koska Jössen ravi ei oo helpoin istua eikä se oo kovin varma hyppääjä (+tyyli hypätä on vapaa!) niin se oli aika kova juttu meille! Videon voi käydä kattoon Facebookista, koska netti on liian hidas tään lataamiseen...ehkä sit joskus sen saa tännekki :)

Siinä me nyt hypätään <3 Pappa on vain hienoin!

Kävin 27.2. rattastaas Venlan hevosen Fionan ja vähä kävelin ja ravailin pihas ja sitten Venla otti Prinssin ja mentiin pellolla käymään yhessä. Menomatka pellon toiseen päähän suju ihan hyvin, mutta ku lähettiin takaasin, nii Prinssi(suokki) tölttäs super hitaasti ja Fiona(tinker) veti hidasta piaffia koko peltomatkan ja voin kertoo että se ei oo lyhyt pelto :DDD Hauskaa oli eikä voinu ku nauraa <3


Nää kuvat on tämän päivän tassulatunnilta eli pieneläinhoitotunnilta:

Se on Martti meidän akaattikotilo ja se
näyttää kuin nukkuisi kerällä :3

Hermeliinikani Milo kävelyllä pihalla ja
noissa keltaissa valjaissa se näyttää
ihan pääsiäispupulta!

Hmm... olikohan siinä kaikki...Niin tietenkin se aika tärkeä tiedotus että syyskuun alussa mä oon matkalla Pohjois-Italiaan kaupunkiin nimeltä Luserna au pairiksi ja siellä perheessä oon ainakin puolivuotta ja mietinnässä on että jatkaako sieltä seuraavaan perheeseen suoraa joko pienellä Suomireissulla tai ilman ;) *kiljuu riemusta* Tässä on jo ainakin kk verran ollu tiedossa mahollinen perhe ja kovasti ollaan facessa keskusteltu ja viimein tuli se hyväksyvä lause sieltä, että me haluamme sinut au pairiksemme, tuletko? <3 Mä oon IHAN fiiliksissä ja maalailen jo päiväuniin ties millaasia kauhu-ja romanssikuvia ja sit aina yhtäkkiä tajuan, että mä en oikeesti nää mun rakkaita ystäviä ja perhettä ja elukoita ja kotomaisemia niinku 6kk! Toki skype on keksitty, mutta silti se on ihan hirrrveen kammottava ja samalla kutkuttava ajatus että asun ITALIASSA puolet vuodesta ja opin kieltä ja tapaan uusia ihmisiä ja uusia tapoja ja kaikkea ihanaa :3 Saunaa mulla kyllä tuloo ikävä kaikista eniten... :'( NO EI! Laskin leikkiä :D

Iloisiin tunnelmiin jätän teidän neti ihmeelliseen maailmaan!

Positiivista ajatusta mun ei varmaan tartte enää toistaa (vinkki on kaksiosainen. Toinen osa koostuu maanosasta ja toinen eläimestä <3)
Biisi sen sijaan on tää:
Sandhja - Hold me, koska se saa mut aina laulamaan ja tanssimaan :)


Ens posaus tulee toivottavasti pian ja kerron siinä enemmän mun au pair perheestä ja muutenkin vähän kesän suunnitelmista :) Biisinä silloin on toinen kappale joka saa mut aina hyvälle tuulelle ja pistää kunnon show pystyyn varsinki jos oon yksin ;)

P.S. Sanokaa joku, että aloittaisinko ihan oman blogin mun au pairiudelle vai lisäänkö senkin tähän sekamelskaan...ideas??