maanantai 25. helmikuuta 2013

Eka haaste! :D

Haasteen tehtävänä on etsiä viisi kesäistä kuvaa ja kuvata jokaista niistä yhdellä sanalla. Sen jälkeen haaste tulee laittaa eteen päin viidelle bloggaajalle. 


 Uskollisuus

Lapsuus 

Nuorirakkaus 

Lempeys 

Läheisyys

Tämä haaste menee JannalleHennalleElinalleJaanalle ja sille joka haluaa muistella kesää <3

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Bad bad things!

Viikonloppuisin ei yleensä tapahtu mitään sen ihmeellisempää, joten sunnuntaisin kirjoitan kaikista kolmesta päivästä (pe, la ja su) jos siis on mitään kirjoitettavaa! Mutta siis nyt on hiihtoloma, olenhan toisen asteen koulutuksessa ja koska äitini ja pikkusiskoni lähtivät Italiaan Alpeille lakettelään toisen perheen kanssa joten minä suostuin tulemaan 10 päiväksi äitille poikaystäväni (let's call him J) kanssa hoitamaan koiraa. En ois kyl suostunu jos Lumi ois ollu täällä... Nukkumisesta ei olisi puhettakaan!
    Noora siis on välillä vähän höpsö kun kuvittelee kai omistavansa koko maapallon ja on rodultaan bokseri tai joku kun tykkää vähän painia toisten koirien kanssa aika rajusti, joten Lumi on ainoo ystävä joka Nooralla tällä hetkellä on... :( 
Siinä se odottaa kilti iltaruokaa <3

No perjantai 22. päivä ei ollu siis mikään Sallan päivä... Puol neljän aikaan sitten olin viimein takaisin Seinäjoella ja valmis aloittamaan loman, kunnes tajusin että apteekista tilaamani ja maksamani lääkeet olivat vielä siellä, mutta onneksi J oli ritarillinen ja ehdotti että menemme hakemaan ne saman tien, joten ei kun matkaan vain! Takaisin tultuamme kävimme J:n luona ja sieltä kauppaan! Arskan olimme käyneet jo nakkaamassa Nurmoon mamman luokse, joten sen siis ei tarvinnut olla 3h pienessä kantokopassa! Tähän mennessä kaikkia ihan ok, jollei lasketa turhia bensakuluja, mutta illalla kun lähdin Nooran kanssa lenkille ja kierrettyämme lenkin 10m vaille loppuun, näki rakki vanhan vihollisensa naapurista joka muutamaa viikkoa sitten puraisi Nooraa jalasta kun se hienosti katkaisi vanhan narun poikki ja syöksyi pihasta koirien kimppuun... Jotenkin tämä meidän piereskelevä rakkimme sai pään pois kaulapannasta ja kuin luotijuna ampaisi matkaan aivan äänettömästi ja juuri kun sain sen kiinni kaiken kohinan keskellä oli rakki ehtinyt napata koiraa niskasta kiinni! Jotenkin sain Nooran jalkojeni väliin, leuoista kiinni ja kumosin sen vartalollani lumihakeen. Kuolaa oli paljon ja veri oli hyvin vaaleaa, joten siitä päätellen se ei ollut saanut kuin pienen jäljen koiran niskaan. Mutta voi kuulkaa ku tosta possusta näki et se tiesi mun olevan sille vihaanen ku teki jokaisen istumisen ja seisahtumisen sadasosa sekunnissa! Suihkussakaan ei uskaltanu lähtee lipettiin kuten yleensä tapahtuu kun vettä alkaa virrata. Illalla se oli niin typerän näköinen kun märkää naamaansa hikkas lattian a karvat ihan pyörteessä! Joo että semmoonen koira tuo osaa olla... Tiedä ny et mitä pitäis tehä.. Vanhahan se on, kuukauden päästä 11. Pitäiskö olla tapaamatta toisia koiria vai mitä? Ton kanssa onnistuu lenkkeily melkein koiran ku koiran kanssa (remmissä tietenkin) mutta leikki ei tuu kyseeseen ku toisella viiraa päässä ku mummolla vanhainkodissa (anteeksi ilmaisu).
Arska meni rankan päivän jälkeen nukkumaan nurkkaan <3

Lauantaina syötiin päivällä mun bravuuria makaroonia ja jauhelihapastakastiketta, NAM! J sitten lähti kahen maissa kaverille lanittamaan ja mä jäin mammalle Norskus kanssa köllöttämään. Olin suunnitellut kattovani ostamani Hopeanuolta (leikkaamaton) ja sit leipoisin ja sit vähä LEGO Lotria J:n pleikkarilta, mutta heti puol kolme tuli telkusta Haio Miyazakin elokuva Laputa-linna taivaalla ja se kesti viiteen saakka jonka jälkeen leivoin ja tein pirtelöä iltapalaksi ja sitten telkusta tuli perinteisiä lauantai ohjelmia kuten Avara luonto ja Midsommerin murha jotka täytyy katsoa! Viimeisin loppui puol ysi ja lähdin koissun kanssa lenkille ja suunnittelin katsovani Turistin tv5:ta, mutta sitten lenkki väääähän venyi ja päädyin katsomaan True Bloodin ekaa tuotantokautta tietokoneelta. Oon siihen niin koukussa! 
Näitä keksejä vois syödä joka aterialla vaikka itse sanonkin ;)

Tänään sunnuntaina oli vain löhöilypäivä! Nukuin puol kahteentoista saakka, mikä on mulle ihan uutta! Heti "aamusta" True Bloodia ja aamupalaa, koiran lenkitys ja siinäpä se! :D J heräs vasta kahden jälkeen ja ruoka olikin vasta kuuden aikaan. Tein ekaa kertaa ite lasagnea joka ainakin omasta mielestäni onnistui pretty dam good! ;) Illalla sain raahattua J:n mukaan lenkille ja nytki kello on jälkeen puol yhen ja me täällä vain pelaillaan :)) Huomenna töihin puol kolmesta vartin yli ysiin Joupin S-marketissa!

Noksu yrittää vinkata et olis nukkumaan menoaika :3

Viikonlopun biisi: Jace Everett - Bad things
Viikonlopun posiiivisuus: Osasin tehä lasangnen ihan ite ilman apua! :)

torstai 21. helmikuuta 2013

I wear your granddad's clothes, I look incredible

Otsikko viittaa siihen että aamulla on melkein 20 astetta pakkasta joten näytin siis michelin ukolta! En voinut estää ajatuksiani vaeltamasta viime kesään ja Irlantiin jonne lensi reppureissaamaan yksikseni ja vaikka 9 päivää ei kuulosta paljolta varsinkin kun kiertää yhden maan, niin paljon silti ehdin kokea ja paljon jäi vapaa-aikaa lusmuilemiseen (lue: syömiseen ja shoppailuun). Nyt taidan omistaa tämän tekstin Irlannille ja mahtaville muistoille ja ihmisille joita tapasin siellä!
Lensin siis Hesasta Dubliniin ja olin siellä yhden yön hostellissa ja aamulla lähdin heti kymmenen bussiin kohti Galwayta, joten ekasta päivästä ei ole paljoa kirjoitettavaa paitsi ravintola jonka paljastan lopuksi, koska se on AINOA asian jonka tein/kävin kahdesti! Matka Galwayhin oli unohtumaton, kun kahden tunnin bussimatkan jälkeen kyytiin nousee ainakin 200 kiloinen viinalta ja ammoniakilta haiseva mieshenkilö (kello siis 12 päivällä...) ja kun mies huomaa minut, tulee hän suoraan viereeni istumaan joten seuraavat 3h ovat aika tukalat... Osaan siis puhua ainakin omasta mielestäni hyvää englantia ja ymmärrän hyvin, mutta kun perus Irlantilainen mies tulee ja sammaltaa sulle englantia, niin siinä on kellä tahansa vaikeuksia saada selvää puheesta. Mies kyseli kaikenlaista ja yritti ottaa kädestäni kiinni ja välillä torkahteli ja heräsi taas ja sammalsi lisää. Kun saavuimme Galwayhin halusi mies raahata minut mukanansa yhteen hostelliin etsimään yösijaa, mutta livahdin häneltä kuin elokuvissa kun hän kävi vessassa!
 People at lunch!
 Beautiful little river
 Almost all the shops looked like this!
A real phonebooth!
Galway on maailman kaunein kaupunki!! Pienet kävelykadut olivat kuin elokuvasta pubeineen ja turistikauppoineen. Kaupungin halki virtasi joki joka haarautui lammeksi hotellin taakse ja näky oli niin kaunis, että siihen olisi voinut jäädä koko päiväksi. Olin siellä yhden yön ja aamusta lähdin bussilla Cliffs of Mohereille ja siellä näyt olivat henkeäsalpaavat! Tapasin bussiasemalla Italialaisen Antonion ja juttelimme ja kiertelimme yhdessä kallioilla.

 Breathtaking huh? You should have seen it on live!
Little Lisdoonvarna :)
Matkalla takaisin Galwayhin jäin Lisdoorvannassa pois ja nukuin siellä yhden yön ennen kuin jatkoin matkaani etelään Corkin kaupunkiin. Lisdoonvarna on pienen pieni kaupunki vähä rannikosta sisämaahan päin, mutta hyvin kaunis ihania ihmisiä.
 Blarney castle
The centre on Cork.
Corkissa vietin kaksi yötä, joten ensimmäisenä päivänä oli aikaa tutustua kaupunkiin ja nukkua yön yli kun seuraavana päivänä lähdin kiertoajelulle lähiympäristöön ja tutustuin Blarney castle:n, Kinsaleen ja viimeisen laiturin jäännöksiin jossa Titanic otti matkustajia kyytiin.


Hyvät yöunet saatuani lähdin Waterfordiin ja samalla koin elämäni ensimmäisen ja viimeisen junamatkan Irlannissa... Waterfordissa ei ollu paljon mitään, joten löydettyäni hostellin tutustuin kaupunkiin ja pahaksionnekseni löysin Penney's-vaateketjun kaupan ja sinne menikin aika paljon rahaa... :P Sitten söin ainoan pizzan koko matkan aikana ja se olikin paras pizza minkä olen koskaa maistanut! Aamulla taas oli luvassa bussi matka kohti ympyrän sulkeutumista eli Dublinia, mutta sitä ennen kerron teille kahdesta mielenkiinoisesta ihmisestä jonka tapasin! Meitä oli siis minut mukaanlukien 3 koko hostellissa ja ensiksi tutustuin Ranskalaiseen yliopisto-opiskeliaan joka opiskeli meribiologiaa ja oli tullut Waterfordiin kuukaudeksi asumaan jo toisen kerran, kun siellä oli kalastusta. Mies oli todella mukava kun tarjosi omia leipiään ja pähkinävoilevitteitään minulle aamupalaksi! :) Toinen oli Japanista 16 vuotias poika joka oli ollut vuoden englannissa opiskelemassa englantia ja oli halunnut ennen kotiin palaamista tutustua Irlantiin. Oikein fiksu poika!!
 Gorgeous male giraffe!
THIS is the place where I ate twice! 
Dublinissa vietin kolme yötä ja viimeisenä yönä lentokin lähti. Kävin eläintarhassa ja museossa (Wax Museum ja National Leprechaun museum) ja shoppailemassa ostoskeskuksissa, minne meinasin mennä hukkaan :3 Tutustuin toiseenkin Italialaiseen mieheen Fransescoon ja Ranskalaiseen naiseen Marie. Kahden Hollantilaisen nimeä en muista, mutta viimeisenä iltana minä, Marie ja hollantilaiset miehet kävinne Temple barissa vähän tanssimassa ja pitämässä hauskaa, joten ainakin lopetus oli yhtä ikimuistoinen, kuin alkukin! Ou yea! Ja se ravintola missä kävin ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä on tämä:

Darn... tulipas  tekstistä pitkä! Taidan siis kertoa vähän tiivistetymmän version tunnista kuin olin ensin suunnitellut! :D No siis menin Muumilla tänäänkin ja meillä oli estekoulua. Pitkästä oisin päässy taas seiskan tunnille, mut tänään menin vapaaehtoisesti kuuden tunnille, ku en vaan raaskinu ottaa heppoja sisälle nii aikaasin ja oli muutenki rauhallisempia heposia tunnilla ku seiskalta olis ollu, joten kun tehtävä oli sama, niin mikäs siinä :) Muumi oli aika vauhdikkaalla päällä eilisten esteiden jäljiltä, mut sain sen mielestäni hyvin kuulolle ja totteli mahtavasti apuja! Keskellä oli neljä puomia ja jokaiselle pitkälle sivulle tehtiin ympyrä puomin yli ja sit lyhyellä sivulla laukassa ja pitkillä ravissa. Toiseen suuntaan vain päätyoven pää laukassa ja muuten ravissa ja käynnissä. Muumi oli mahti, mut mun käsi rupes vähän vihoittelemaan kesken tunnin, joten välillä oli vähä tuskaa :D

Päivän biisi: Maclemore & Ryan Lewis - Thrift shop feat. Wanz
Päivän positiivisuus on: Mulla on ihania ystäviä, niin koulussa, tallilla ja Seinäjoella! :)

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kauriit nuolee öisin autoja.

Eilen tiistaina ei tapahtunu sen kummosempaa, nii en sit jaksanu kirjoottaa muuta ku noi välilehti tekstit. Tänään oli kuiten vähän erilaisempi päivä ku oli koulukuvaus joten oli mukavaa vaihtelua nähdä ihmiset "normaaleissa" vaatteissa, ku mullaki yleensä vaan ulko-/ratsivaatteet ja hiukset sekasin kuin vasta heränneellä :D

No koulun jälkeen tietenki suoraa tallille, mut tein pienen lenkin kun kävin vähän tarpeellisilla ostoksilla ja sit agrista ostaas Supreme horse caren sinistä linimenttiä eli kaksiteholinimenttiä, ku kädet on välillä niin kamalan kipeet.. Ranteissa mulla on siis tenniskyynäröiden aiheuttamat jännetupentulehdukset, jokka on vaivannu kohta neljä vuotta. Ja oikea olkapää tuli kipeäksi pari viikkoa ennen syyslomaa kun tipuin Haran selästä joka oli myös 7 wee viron tuontiheppoja, mut se oliki vähä jännempi tapaus! Muuten kulki laiskasti ja tahmeasti, mut sit jos se tylsisty, niin johan tuli pukkia ja kaikkea, joten aika moni sieltä tippu ja loppujen lopuks se lähti Vaasaan! Mutta ei siitä hullusta pollesta sen enempää!

Kiukkuisella Muumilla sain mennä tänään esteitä! Oli se Muumi ihan mahtava ja olihan se ihan rentouttavaa mennä pitkästä aikaa kunnon esteitä (90cm) kun Jössepapan kanssa mennään vähän matalempia esteitä. Älä siis käsitä väärin!! Jösse kun hyppää valtavia loikkia vaikka olis vaan 30cm este! Se on mahti se pappa ja rakastan mennä sillä, mutta kaikki voi myöntää ainakin itselleen, että on se mukavaa mennä välillä muillakin kuin sillä lempparituntsarilla :)
    Aluks Muumi kielsi kolmelle esteelle, mut kun ei päässy kertaakaan suikkaamaan ohi, niin meno jatkui ja vauhti yltyi ja kyl ne esteetki kasvo! Mahtavasti Muumi kuunteli ohjeita vaikka menojalkaa vipattikin koko ajan! No enhän mä siellä tunnilla yksin ollu, vaan mun seurana siellä (oikeestaan joka keskiviikko) oli Emmi, Venla ja Elina. Emmillä meni aivan mahtavasti Kukan kanssa (esteitä ja liikkumista rakastava pitkäselkäinen suomiputte), Venla ylitti itsensä Spiritin kanssa ja hyppäs 100cm esteen (myöskin esteitä ja liikkumista rakastava korkea suomiputte joka on ihanan kiltti) ja Elinalla meni niin hienosti Lopiksen kanssa vaikka tykkää vähä kyttäillä jokaista estettä jos siellä sattuisinkin asua mörkö! (Lopis on herkkä täykkärin ja trakehnerin risteytys jolla on ihanat askellajit)

Oli muuten aika mahtia ajella kotia kohti, ku säkkipimeetä, autonlasi sisälä jäässä eikä auttanu vaikka skrapasikin ja tiellä sumua! Aina itellä pääsee liuta ärräpäitä tai sen sukuisia sanoja, kun joku mummeli ajaa 80km/h rajotuksella 50-60km/h, joten voitte kuvitella sitä itseironian aiheuttamaa naurua, kun pikkubussi ajaa mun perässä, kun ite ajan 50 km/h vaikkakin hyvästä syystä kun ei eteensä meinaa nähä :D

Päivän biisi: Anssi Kela - Levoton tyttö
Päivän positiivisuus: Pysyin rauhallisena vaikka Muumi lähti ku kuppa töölöstä laukan aikana, kun säikähti kovaa ääntä :)

maanantai 18. helmikuuta 2013

Suunnitelmia ja vauhtia!

Suunnittelin äsken, että kertoisin tänne kuluneen päivän tai päivien kuulumisista ja väliin pieniä sepustuksia kuvien kera elämästäni menneisyydessä. Näin tekstit eivät jää pyörimään paikalleen tylsyydellään! Ja tietenkin, kun hevostyttö olen kirjoitan tänne vähän kuin itselleni muistiin ajatuksia tunnista ja talleilusta ja mitä teimme ja mitä tapahtui. No siis olen ratsastanut koko elämäni, mutta ratsastuskoulussa olen ollut n. 8 vuotta joten minä ja Eveliina samalta tallilta käydään maanantaisin talutuksien jälkeen liikuttamassa hevosia, yleensä vauhdikas suokki Vipu ja nuori eestinratsuponi Bemu. Tänään Eveliina kävelytti, ei niin rauhaisaa, Riniä, jolla on jalka kipeänä ja mulle tietenkin jäi vaudikkaan Bemun liikuttaminen. No mitä sitä muka 7 vuotiaalla ponilla voi tehdä pienessä tilassa kolmen hevosen kanssa joka kaiken kukkuraksi haluaa vain mennä kovaa ja just toiseen suuntaan kuin mä... ei auta ku mennä vaan ja toivoa parasta :D Ihan rentouttavaa oli vain mennä ja koulukiemuroiden sijasta miettiä ettei törmää kehenkään.

Päivän positiivinen: Mua kehuttiin tänään siitä, että mulla on tarpeeks henkistä ja fyysistä voimaa mennä Jössellä esteitä :)) Jösse siis on Tommin Tallilla Kauhajoella oleva vanhaherran 29-vuotias puoliverinen, joka on vahva ja menoa riittää!

P.S. Harjalla EI kannata lyödä päähän kun putsaa kenkiä!

Kuvassa torihevosristeytys Reoli jota vuokrasin
vuokrausleirillä kesällä 2010.

Dear diary!

Testing testing! Oon niin huono kirjottamaan mitään päiväkirjaa tms. Mut jos alkais miettii tätä niinku feisbookin postauksien kautta! Eli suunnitelin kirjoittavani tänne jos tulee tunne kertoa enemmän kuin mitä feisbookkiin viitsii kirjoittaa, ihan vain omaksi ilokseni! :) katotaan saanko illalla aikaseksi kirjottaa mitä tänään on saavutettu... ;)