torstai 21. helmikuuta 2013

I wear your granddad's clothes, I look incredible

Otsikko viittaa siihen että aamulla on melkein 20 astetta pakkasta joten näytin siis michelin ukolta! En voinut estää ajatuksiani vaeltamasta viime kesään ja Irlantiin jonne lensi reppureissaamaan yksikseni ja vaikka 9 päivää ei kuulosta paljolta varsinkin kun kiertää yhden maan, niin paljon silti ehdin kokea ja paljon jäi vapaa-aikaa lusmuilemiseen (lue: syömiseen ja shoppailuun). Nyt taidan omistaa tämän tekstin Irlannille ja mahtaville muistoille ja ihmisille joita tapasin siellä!
Lensin siis Hesasta Dubliniin ja olin siellä yhden yön hostellissa ja aamulla lähdin heti kymmenen bussiin kohti Galwayta, joten ekasta päivästä ei ole paljoa kirjoitettavaa paitsi ravintola jonka paljastan lopuksi, koska se on AINOA asian jonka tein/kävin kahdesti! Matka Galwayhin oli unohtumaton, kun kahden tunnin bussimatkan jälkeen kyytiin nousee ainakin 200 kiloinen viinalta ja ammoniakilta haiseva mieshenkilö (kello siis 12 päivällä...) ja kun mies huomaa minut, tulee hän suoraan viereeni istumaan joten seuraavat 3h ovat aika tukalat... Osaan siis puhua ainakin omasta mielestäni hyvää englantia ja ymmärrän hyvin, mutta kun perus Irlantilainen mies tulee ja sammaltaa sulle englantia, niin siinä on kellä tahansa vaikeuksia saada selvää puheesta. Mies kyseli kaikenlaista ja yritti ottaa kädestäni kiinni ja välillä torkahteli ja heräsi taas ja sammalsi lisää. Kun saavuimme Galwayhin halusi mies raahata minut mukanansa yhteen hostelliin etsimään yösijaa, mutta livahdin häneltä kuin elokuvissa kun hän kävi vessassa!
 People at lunch!
 Beautiful little river
 Almost all the shops looked like this!
A real phonebooth!
Galway on maailman kaunein kaupunki!! Pienet kävelykadut olivat kuin elokuvasta pubeineen ja turistikauppoineen. Kaupungin halki virtasi joki joka haarautui lammeksi hotellin taakse ja näky oli niin kaunis, että siihen olisi voinut jäädä koko päiväksi. Olin siellä yhden yön ja aamusta lähdin bussilla Cliffs of Mohereille ja siellä näyt olivat henkeäsalpaavat! Tapasin bussiasemalla Italialaisen Antonion ja juttelimme ja kiertelimme yhdessä kallioilla.

 Breathtaking huh? You should have seen it on live!
Little Lisdoonvarna :)
Matkalla takaisin Galwayhin jäin Lisdoorvannassa pois ja nukuin siellä yhden yön ennen kuin jatkoin matkaani etelään Corkin kaupunkiin. Lisdoonvarna on pienen pieni kaupunki vähä rannikosta sisämaahan päin, mutta hyvin kaunis ihania ihmisiä.
 Blarney castle
The centre on Cork.
Corkissa vietin kaksi yötä, joten ensimmäisenä päivänä oli aikaa tutustua kaupunkiin ja nukkua yön yli kun seuraavana päivänä lähdin kiertoajelulle lähiympäristöön ja tutustuin Blarney castle:n, Kinsaleen ja viimeisen laiturin jäännöksiin jossa Titanic otti matkustajia kyytiin.


Hyvät yöunet saatuani lähdin Waterfordiin ja samalla koin elämäni ensimmäisen ja viimeisen junamatkan Irlannissa... Waterfordissa ei ollu paljon mitään, joten löydettyäni hostellin tutustuin kaupunkiin ja pahaksionnekseni löysin Penney's-vaateketjun kaupan ja sinne menikin aika paljon rahaa... :P Sitten söin ainoan pizzan koko matkan aikana ja se olikin paras pizza minkä olen koskaa maistanut! Aamulla taas oli luvassa bussi matka kohti ympyrän sulkeutumista eli Dublinia, mutta sitä ennen kerron teille kahdesta mielenkiinoisesta ihmisestä jonka tapasin! Meitä oli siis minut mukaanlukien 3 koko hostellissa ja ensiksi tutustuin Ranskalaiseen yliopisto-opiskeliaan joka opiskeli meribiologiaa ja oli tullut Waterfordiin kuukaudeksi asumaan jo toisen kerran, kun siellä oli kalastusta. Mies oli todella mukava kun tarjosi omia leipiään ja pähkinävoilevitteitään minulle aamupalaksi! :) Toinen oli Japanista 16 vuotias poika joka oli ollut vuoden englannissa opiskelemassa englantia ja oli halunnut ennen kotiin palaamista tutustua Irlantiin. Oikein fiksu poika!!
 Gorgeous male giraffe!
THIS is the place where I ate twice! 
Dublinissa vietin kolme yötä ja viimeisenä yönä lentokin lähti. Kävin eläintarhassa ja museossa (Wax Museum ja National Leprechaun museum) ja shoppailemassa ostoskeskuksissa, minne meinasin mennä hukkaan :3 Tutustuin toiseenkin Italialaiseen mieheen Fransescoon ja Ranskalaiseen naiseen Marie. Kahden Hollantilaisen nimeä en muista, mutta viimeisenä iltana minä, Marie ja hollantilaiset miehet kävinne Temple barissa vähän tanssimassa ja pitämässä hauskaa, joten ainakin lopetus oli yhtä ikimuistoinen, kuin alkukin! Ou yea! Ja se ravintola missä kävin ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä on tämä:

Darn... tulipas  tekstistä pitkä! Taidan siis kertoa vähän tiivistetymmän version tunnista kuin olin ensin suunnitellut! :D No siis menin Muumilla tänäänkin ja meillä oli estekoulua. Pitkästä oisin päässy taas seiskan tunnille, mut tänään menin vapaaehtoisesti kuuden tunnille, ku en vaan raaskinu ottaa heppoja sisälle nii aikaasin ja oli muutenki rauhallisempia heposia tunnilla ku seiskalta olis ollu, joten kun tehtävä oli sama, niin mikäs siinä :) Muumi oli aika vauhdikkaalla päällä eilisten esteiden jäljiltä, mut sain sen mielestäni hyvin kuulolle ja totteli mahtavasti apuja! Keskellä oli neljä puomia ja jokaiselle pitkälle sivulle tehtiin ympyrä puomin yli ja sit lyhyellä sivulla laukassa ja pitkillä ravissa. Toiseen suuntaan vain päätyoven pää laukassa ja muuten ravissa ja käynnissä. Muumi oli mahti, mut mun käsi rupes vähän vihoittelemaan kesken tunnin, joten välillä oli vähä tuskaa :D

Päivän biisi: Maclemore & Ryan Lewis - Thrift shop feat. Wanz
Päivän positiivisuus on: Mulla on ihania ystäviä, niin koulussa, tallilla ja Seinäjoella! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti