keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kampausyrityksiä!

Sanoin että laitan tänne kuvaa mitä olin ostanu sieltä glitteristä ja nyt sain tehtyä sen toisenki kampauksen! En tiiä miksi tätä toista kutsutaan mut ei se kai haittaa :) Yritin kyllä toissailtana mut puhelimella ei onnistunu ja eilen olin vaan isseen luona ja mun oma kone J:n luona! Eli siis!
 Okei vähän sekaisin hiukset, mutta ymmärrätte periaatteen!
Ja täs se jolla noi hiukset on kiinni.
 Hiusdonitsi ja läpinäkyviä minilenksuja
Ja tältä se näyttää ku viimein onnistuu :D

Tiistaina ja tänään oli ihan normipäivät kanalassa eli karitsoiden ruokinta ja munien keruu ja lajittelu. Eilen kuiteski olin Manunkylässä ratsastamassa ja heti pääsin estetunnille Taavilla! Vitsi unohin otaa kuvan, mut ensviikolla otan! Aluks meni lämmittelyt hyvin ja puomitehtävät ihan hyvin kans ja pääsin Taavin menoon mukaan hyvin. Kun sitte nousi esteet nii ekalla pystyllä oli eka hyppy meni ihan hyvin, mut sit kaks seuraavaa hyppyä meni totaalisen perseelleen kun mietin liikaa... Oli ehkä vähä omas päässä paineita ku Taavi oli kesällä mun luottoratsu estekurssilla ja meillä meni NIIN hyvin! Noh ku viimein pääsin tilanteen herraksi nii johan alko sujua ja kun viimein vedettiin rataa niin sitte mulla ja Taavilla alko sujua! Oih mä rakastan sitä ponia! Aluks oli kyllä vähä tuntu oudolta olla niin ponin seläs, mutta kuulemma meno näytti tosi hyvältä :)

Tänään leikattiin sorkat ja sit töiden jälkeen hain J:n töistä ja voi että ku oon jääny koukkuun Bonesin kattomiseen... en muista sanoinko et otin sen ilmasen kuukauden Netflixiin, mut siis oon kattonu "muutaman" romanttisen leffan ja Bonesia ja Ensisilmäyksellä :) Huomenna autokoulun toka vaihe eli rata ja teoriat, PLAAH! O_O

Päivän positiivisuus: Oon mielestäni ihan hyvä ratsastaja, vaikka aina voi parantaa ;)
Päivän biisi: Sir mix a lot - Baby got back, Frendit on paras komedia sarja! <3

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Saako ihmissuhteis saikuttaa ja näyttää sairastodistusta töihin palatessa?

Viikonloppu meni ja arki palasi! Perjantaina olin töissä tietenkin kanalassa ja päivä meni normaalisti. Lähin 11 aikaan autokouluun, kun suoritan kakkosvaiheen nyt. Oli siis arvioiva ajo ja meni ihan hyvin vaikka tietenkin aina on parannettavaa, mutta sain isoa hymyä auton käsittelystä ja hyvästä ajamisesta! Sitten menin kotia vaihtamaan vaatteet ja sen jälkeen J:n luokse. Käytiin iltapäivällä kävellen kaupassa ja otettiin Ritni mukaan ja J jäi kaupan ulkopuolelle Ritnin kanssa kun mä kävin ostamassa jätskin! Ilallla Matti laitto viestiä että toinenkin uuhi Pilvi oli saanu kolmooset!

Lauantai meni normaalissa viikonlopun vietossa eli sarjoja katsellen, löhöillen ja pusutellen! Illalla sitten J meni kaverin luokse peli-iltaan ja en saanu ketään mun kaveriksi, niin olin sitten yksin illan ja liityin viimein netflixiin ja tähän päivään saakka on tultu katseltua jos jonkinmoisia romanttisia leffoja (UPS!) ja viimein nään Bonesin alusta loppuun saakka! <3 Illalla myöhään menin vielä J:n luokse yöksi kun olin vielä hereillä :)

Sunnuntaina pitiki mennä sitte töihin kasiks, tai no puol ysiks, mut mä en sitä tiennyt :P Rapsuttelin sitte karitsoja aamulla ja sain tietää et Pilvin ainut uuhikaritsa oli kuollu pe-la yön aikana ja toinen pässeistä on sokia! Mutta hienosti Kassu pärjää :) Normaaleja töitä tein ja meitä oli siellä paljon työntekijöitä, mut meniphän aika nopiasti ja sitten ruokittiin karitsat kun työt oli tehty. Kaapoa ja Kertua täytyy juottaa pullosta ja  Pilviä täytyy pitää jalkojen välissä paikallaan jotta se antaa pikkupässien juoda...hömppä se Pilvi on! Sitten vielä vähän näytettiin Kertulle ja Kaapolle ulkomaailmaa ja ne oli aika ihmeissään! Suloisia tapauksia! <3

Tänään karitsojen juotto aamusta ja sitten linjasto ja sen jälkeen lattiakanojen hoito eli siis kuolleet pois (pelastin yhen nokkimisen kohteena olemiselta, en tiedä elääkö enää...) ja munat kerätä. Vielä Sain juottaa yksin karitsat ja sitten vein vielä Kaapoa ja Kerttua pihalle ja ne käveli sisään ja ulos ihan ite. Ne on niin rakkauspakkauksia kun seuraavat mua niinku oisin niiden emo <3 Oon siis ihan oikeesti rakastunu niihin!! Haluan lampaita kun saan maatilan <3 Sain tänään rahaa, joten piti käydä vähä shoppailemassa kun hain verokortin.. oli tarkootus käydä vaan Glitteris kun mulla sinne lajakortti oli, mutta eksyin Lindexille ja ainakin Minttuystäväiseni tietää että meitä kahta ei sinne saa päästää ja näinkin kävi että rintsikat mukaan lähti :D Laitan huomenna tai illalla kuvaa mitä ostin Glitteristä :) Tässä vielä kuvia viimepäiviltä :)

 Kerttu vaan seurailee Kaapoa kun se ei ite uskalla <3
 On ne vaan niin rakkauspakkauksia että en kestä kun ne kasvaa!
 Kassu-kalkkuna haistelee että keitäs siinä on kun raukka ei nää :(
 Lapsukaiset ei osaa olla hetkekään erossa. 
Kyhjöttivät tuossa koko juoton ajan!

 Kalkkunako se siellä?
On sillä vaan niin komia pää! <3

Päivän positiivisuus: Saan ja osaan hoitaa lampaita ja karitsoja! <3
Päivän biisi: Pistepiste - Viljaa, oon niin rakastunu tähän artistiin ja biisiin! Saa tunteet pintaan <3

P.S. Sydämmistä päätellen oon niin täynnä rakkautta että mielelläni jakaisin sitä! <333

torstai 18. huhtikuuta 2013

I'm alive, i'm alive, i'm alive and i'm loving every second, minute, hour, bigger, better, stronger, power!!

Voi että.. eilen en jaksanu olleskaan kirjoottaa ku olin vasta kymmeneltä iskän luona Seinäjoella ja oli ihan kamala väsy + piti nousta tänään seittemältä ylös töihin! Keskiviikkona meillä oli siis maatalousteknologian näyttö koululla ja ielestäni suoriuduin ihan hyvin ellei laske trukkipiikkien kanssa pientä ongelmaa, eli piikit eivät menneet lukkoon, mutta ei hätää, ongelmilta vältyttiin! Sain 2 ja kuulemma "hyvä kakkonen", no empä ny tiiä... mutta parempi ku ykköönen! Täs on vielä pisteet.
 Mulle vaikein eli trukkipiikit Hitecillä!
 Paalipihtien laitto John Deerellä
 3-piste kiinnityksellä trukkipiikit taakse valmet 502:lla, heleppua!
 Perävaunun kiinnitys ja peruutus, merkkiä en muista.
Nii joo ja sain vaunun koukkuun ekalla ;)

Sitte pakkasin kämpillä sen kolme tuntia ja ku viimein olin valmis, tässä on lopputulos! (+vielä muutama ylimääräinen pikkupussi ja tietokonelaukku)
Kyl oli kantamista!

Tallilla olin kakskytä vaille kuus joten tuli pikkaanen kiire laittaa Spirru valmiiks, mutta olin silti ekana valmis ja Spiritti puhdas! Tunti meni mun mielestä ihan hyvin (vaikka aina on parantamisen varaa) siihen nähden että en oo menny Spirrulla viimeks ku varmaan marraskuussa. Keskityin käsieni ja jalkojeni asentoon ja vartalon rentouteen ja kyllä mä ihan OK:sti rentouduin ku Spirruki alko näyttää rentoutumisen merkkejä. Pitäis saada syksyllä mennä sillä useammin niin pysyis rentous. Sain sen pysymaan ihan suhkoht rauhallisena ku sillä on joskus tapana innostua menee lujaa ja muutaman kerran se yritti kusettaa mua, mutta höpsö heppa ei onnistunu ;) Mun pitäis ruveta harjottelee laukannostoa ravista, kun rupeen aina sekoilee enkä rauhotu, oten nostot ei aina ihan onnistu. Tiesän kyllä mitä mun pitäis tehä, mutta kun vaan keskittyisin just oleelliseen enkä vaikka asetukseen tms. ylimääräiseen. Noh ehkä ens viikolla onnistuu ku meen pitkästä aikaa Manunkylään tunnille! :) Sitte haettiin Venlan kanssa hepat sisälle ja annoin iltaheinät ja lähin kohti Seinäjokea! Sitä ennen oli pakko käydä ottaas kuvaa pelloista jotka tulvi tielle :)

Järvi vai pelto??

Tänään torstaina olikin aika mielenkiintoinen päivä jopa semmoinen jonka muistan lopun elämääni! Eli mun eka työssäoppimispäivä Kivimäen broileri Oy:ssä Soukallajoella Seinäjoella. Paikka on mun mielestä simppeli ja siisti ja tilan omistajat ovat aivan mahtavat! :) Siellä on tosi mukava ilmapiiri ja kaikki on valmiita auttamaan jos tälläisellä keltanokalla on ongelmia! Noh tänään lajittelin ekat 1,5h kanamunia hihnalta (hyvät sai jatkaa ja likaiset ja rikkinäiset omiin kasoihin) ja sitten yhtäkkiä tuli kutsu että äkkiä lampaiden luo, siellä synnytetään! Vai oiskohan kilistely oikea termi.. Niin siis kelläkään ei ollu kokemusta synnytyksestä ennen tätä ja mullakin vaan teoreettista, mutta sovelluksen ja kaikkien antamien ideoiden avittamina saatettiin porukalla kolme pientä kiliä maailmaan! Ekana synty pässi ja se sai nimekseen Kaapo, toisena maailmaan tupsahti nokka edellä pienen pieni tyttökili ja sen nimeksi tuli Kerttu. Kolmas pääsi maailmaan omin avuin ja oli kova tyttö sätkimään jo ennen ku pääkin ehti ulos! Minä olin auttamassa Manna-mammaa viimeisen kilin kohdalla ja sain nimetä sen Kaiuksi :) Ihania kaikki! <3 Kaapoa Manna ei meinaa vaan hyväksyä ja Kertusta se ei piittaa mitään, mutta Kaiusta se tykkää kovaa vaikka ei anna edes sen imeä, kun ei ihan ymmärrä ideaa, noh annettakoon anteeksi kun ensikko on :) Hukkasin vaan mun sormuksen jonnekki... toivottavasti löydän sen jostakin hyvästä tallesta mitä en muista!
 Mannaa lypsetään!
 Kerttu ottaa ekoja omia askeleitaan :)
 Kaapo tutustuu isäänsä :D
 Kaapo ja Kerttu tutkiskelee maailmaa yhdessä
Kerttu jaloittelee!
Kaiku etsii syötävää! <3

Päivän positiivisuus on maailmaan syntyneet pikkukilit! <3
Päivän biisi: Will.i.am ft. Justin Bieber - That power, tää on omistettu kaikille vastasyntyneille!

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mä tulin tänne huuteleen, kai joku mua kuuntelee?

Upsista keijakkaa... on ollu aika paljo puuhaa (ja välis väsyttäny!) enkä viikonloppuna jaksanu avata konetta olleskaa, joten sori pien kirjoitustauko! Nyt voi sitten tulla vähemmän tekstiä tulevaisuudessa jonkin aikaa, kun meen takas sjoelle työssäoppimaan 4,5 viikoksi tai sitten tekstiä tulee paljon ku näkee kavereita ja kaikkea :) Mutta siis tää tauko... hmmm taisin keksiviikkona kirjottaa viimeks! Ja valitettavasti tää on kuvaton postaus ku en oo tajunnu käyttää tota puhelinta kuvaamiseen näköjään olleskaan :(

Torstai
Normi päivä tai sitten ei! Puol kasi piti olla koululla josta lähettiin kohti Tamperetta. Vierailtiin hevosklinikalla, ekohepossa ja Teivon raviradan tallissa. Klinikka on hieno ja toivon että enemmän samanlaisia klinikoita tulee muuallekkin, sillä tilaa oli ja mielestä menty hevosen ehdoilla. Ekohepossa oli kaiken näköisiä hienoa laitteita joista hevoset saavat nauttia! Ensin nähtiin kun ravuri tuotiin vesikävelykoneeseen ja oli hienon näköisä kuinka se käveli kun vettä oli kintereeseen asti. Selkä liikkui hyvin ja käveli pitkiä askeleita rentona ja onnellisen näköisenä. Siellä oli myös suolahuone, infrapunasauna ja hevosspa eli 3% suolavettä n. 15cm jossa hevonen seisoo max. 20min ja se hoitaa jalkoja ja kavioita. Eli aika mahtava mun mielestä :) Takaisin Kauhajoella oltiin joskus viiden maissa muistaakseni ja sitten menin kämpille, vaihdoin vaatteet ja suuntasin tallille! Tallilla autoin laittamaan hevosia kuntoon ja hain sitten Kukan sisälle, kun pyysin että saan mennä sillä koulutunnin. Kukka oli varsinkin alkutunnin ihan rauhassa ja lopputunnistakin ihan rento :) Tietenkin tehtiin kaikki peruslämmittelyt ja sitten eka käynnissä avoa uralla ja sitten ravissa myös. Kumpaakin suuntaan mentyämme takaisin käyntiin ja käynnissä avosta takaosakäännös eka 90 astetta ja sitte 180 astetta ja Kukka oli niin mahtava!! Sitten harjoteltiin istuntaa niin että tehtiin puolipidäte istunnalla harjotusravissa ja siitä rento laukka. Oikeaan suuntaan (mun parempi suunta) Kukka meni niin hyvin ja kuunteli pidätettä kunhan vain itse ensin pääsin jyvälle ja muistin hengittää. Vasempaan Kukka ehti innostua ja oli niin kankia että mua alko ärsyttää ja noh... eiköhän kaikki voi arvata mitä käy jos villille eläimelle ärsyyntyy elein tai äänin... jeps... juuri niin! No yritin aatella etten välitä sen rasittavasta lavasta ja keskityn istuntaan ja kyllä siitä lennokkaasta ravista tuli ihan siedettävä ja laukannostot onnistu mahtavasti! Illalla tein vielä iltatallin ja olin sitten aika myöhään kämpillä kun olin seiskan tunnilla.

Perjantaina
Meillä ei ollu koulua tuon Tampereen reissun ja toissa viikkoisen hevoshieronnan takia, joten nukuin vähän myöhempään, mutta oli silti herätys koska piti pakata ja tiskata tiskivuori ja lähteä klo 11 kohti Seinäjokea syömään äitille kaheksitoista, sitte oleskelin hetken kunnes piti hakea J koulusta kahelta. Loppu päivä vain möllötettiin! Lauantai meni myös vain oleskellen kunnes illalla menin äitille, kun J meni kaverille. Käytiin saunassa ja katottiin brittiläisiä sarjoja niinku aina :) Sunnuntaina söin hyvän aamupalan ja ku äitee meni johki jumppajuttuun 12 maissa niin tein itelleni smoothien ja puol kahen maissa menin viemään äitin auton Siirin pikkusisko poikaystävän vanhempien luokse vaihdattamaan renkaat. Ne on siis kummatki amiksessa opiskelemassa autoalaa, joten jotakin osaamista löytyy! Sitten ajoin takas äiteelle ja siellä vaihoin omaan autoon ja ajoin isseelle jossa se vaihto mun renkaat (kun vahtasin vierestä) ja sitten sain kunnon sapuskaa! Perunaa, ruskeakastiketta ja LIHAA! <3 Illalla vielä muutamaksi tunniksi J:n luo ja ennen ku lähin Kauhajoelle, niin käytiin kattoos meidän kummanki kaverien uutta kämppää ja hieno oli vaikka yksiö onkin :)

Maanantaina oli eka päivä maaseututeknologian näytön harjottelusta ja puoli päivää meni tehtävän tekemiseen ja p****n jauhamiseen, mutta loppupäivästä saatiin vähä harjotella. Neljältä menin tallille ja haettiin Even kanssa hepat (Fia, Jösse ja Karkki) sisälle ja harjattiin niitä ja sitte ku Fia ja Karkki meni tunnille, niin haettiin Vipu, Bemu, Late ja Camino sisälle, ku oli tulossa hieman kiireinen päivä... ja siltä se tänä aamuna kyllä tuntuki... Yritä pysyy perässä! 17.-17.45 oli tunti jossa oli Fia ja Karkki, ja mua ja Eveä ei tarttettu siellä joten meillä oli 45 minsaa aikaa harjata Late, Bemu ja Vipu, ja Jösse piti hoitaa kokonaan ratsastuskuntoon! Kun Eve, Venla ja Essi meni talutustunnille, niin mulla oli puolituntia aikaa laittaa varusteet Latelle, Bemulle ja Vipulle! Onneks Emilia autto mua Bemun kanssa! Eli mun, Even ja Venlan piti mennä ratsastamaan 18.15 puoleksi tunniksi. Mä menin Vipulla ja Eve meni Bemulla (yllätys yllätys!! ;)). Venla sitten kokeili ekan kerran et miten Late menee sillä ku se saattaa olla joillakin tosi hankala :D Hienosti meni eikä kukaan pudonnu! Me Venlan kanssa vaan käveltii ja ravattiin ja mentiin sit pois jotta Eve saa laukata ja sitte sinne tuli toinenkin ratsastaja. Eli aika paljo hommaa! Haettiin sit Venlan kanssa heppoja sisälle ja ku Pirjo tuli, niin otettiin sen kanssa varsat sisälle. Pihalla kun tuuli ja sato nin inhottavasti, niin halusin siihen Pirjon tai Tommin.

Tiistaina eli tänään oli toinen harjottelupäivä teknologiassa ja saatiin 10 traktorit käyttöön! Mukavasti tuli harjoteltua joten toivottavasti huomenna näyttö onnistuu! Yhden tötsän onnistuin lyttäämään oikein kunnolla traktorilla peruuttaessa...Harmi etten tajunnu ottaa kuvaa :D Neljän aikaan sitten kävin sitten nopeesti vaihtamassa vähä kerrastoa kevyemmäks ja otin uimakamppeet mukaan ja mentiin Emmin kanssa Virkkuun uimaan ja hauskaa oli! Sovittiin et ruvetaan useammin käymään uimas matkaa ja lillumas :) Nyt illalla J tuli käymään täällä ja pian katsotaan leffa jonka mä sain valita! <3

Päivän positiivisuus: Oon hyvä uimaan!
Päivän biisi: Juno feat. Janna&Gracias - Kuuluuks

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Tiedän olevan hyvää ja kaunista enemmän kuin unelma onnesta!

Olipa erikoinen päivä! Aamulla kolme tuntia siis teknologiaa ja vaihdoin veiviin pyörät vanteineen päivineen Sannan kanssa ja sitten korjattiin tarakka, öljyttiin ketjut ja pestiin pyörää vähän :) Kyllä se kolme tuntia meni ku hujauksessa ku kerranki oli mielekästä tekemistä! Ruoan jälkeen maatilaa neljä tuntia, mulle ja Lindalle tuli tehtäväksi istua vahtimassa ku kone täyttää siemensäkkiä ja ekan säkin kohdalla oltiin päästy niin juttuun että siemenet ihan tulvi yli! Mitään kamalaa ei sattunu, kaikki siemenet mahtu säkkiin. Toka säkki jäi kesken, ku tuli ongelmia koneen kanssa :/
 Kyllä nyt kelepaa ajella! :)
Mantelilla oli hattu ja koversin sille silmät :)

Tallille päästyäni katoin listasta että menin Kukalla ja oli tyytyväinen! Eka kuitenkin harjasin Riniä ekalle tunnille valmiiksi, kun sen ratsastaja tulee yleensä myöhässä, joten muuten ei ehtis harjata, niin mä vähän autan :) Eka tunti meni ilman satulaa ja autoin kaikki ratsastajat selkään ja menin hakemaan Kukan sisään. Sit Joona pyysi mua siivoon sen kans karsinat, ku alko tulla vähä kiire koska piti mennä ennen tunnin alkua alkuverkkaan hepat jotta päästään heti hyppäämään ja Kukka ei meinannu jaksaa pysyy paikallaan! Se yritti ryöstää joka suoralla ja oli ihan hämärä, mutta sitte se vähä tasaantu ku päästiin hyppäämään :) Aluks meni vähä niin ja näin ku en muistanu kuinka Kukalla mennään, mutta muutaman hypyn jälkeen alko sujuu vähä paremmin! Tunti meni kaiken kaikkiaan ihan hyvin, ei tiputuksia ja hyviä hyppyjä vaikka osa tuli lähelle ku en tajunnu tukea pohkeella paremmin (hyvä se ennen nukkumaan menoa tajuta :DD ) ja oli vähä hidas, mutta ku kerran annoin kunnolla oikeen kantapäällä kylkeen, niin lähti Kukkakin kulkee paremmin! Ainoastaan yks hyppy mua jäi kaivertamaan oikeen kunnolla, mutta en sit viihtiny pyytää uusintaa, ku meitä oli paljon ja sillä ei sinänsä ollu merkitystä, ku hypystä tuli ihan hyvä. Parantamisen varaa olis ollu paljoki enkä ollu niin tyytyväinen tuntiin ku odotin, mutta aina ei voi onnistua :) Pitää sanoo Pauliinalle et haluisin lähiaikoina hypätä sillä uudestaan! Mutta huomenna saan mennä sillä koulutunnilla ja odotukset on aika matalalla, mutta tahto ylittää odotukset oikein urakalla on valtava! :)

 Ihanan ärsyttävä Kukka <3
Bemu otti aurinkoa tarhassa! :)

Päivän positiivisuus: Huomaan, että oon kehittyny ratsastajana :)

tiistai 9. huhtikuuta 2013

I couldn't get any bigger with anyone else beside of me

Muutaman päivän tauko kirjottamisesta, mutta ei oo oikeen tapahtunu sellasta mieletöntä tapahtumaa jotta sen tänne heti haluisin laittaa. Viikonloppu oli ihan normaali, oltiin vaan J:n luona ja nautittiin toistemme seurassa! Ostin kyllä uuden kevät kengät mitkä oli tarpeelliset sillä nyt mulla oli vaan talvikengät, ei maksanu ku 39,90€ :)
RAKASTAN näitä! <3 *kops kops kops*

Maanantaina kouluun ja olin kerranki ajoissa, jee!! :D Aamusta käytiin hoitamassa pikkueläimet tassulassa ja sitte mentiin atk-luokkaan pitää jalostuksen esitykset. Esityksessä käsiteltiin parien valitsemat rodut, niiden historiaa, terveystilannetta ja mielipidettä rodusta. Mulla ja Sannalla oli amstaffi ja opin rodusta hieman lisää, sillä omaa kokemusta ei oo kovin paljoa :) Ruokailun jälkeen oli rehutunti ja Satu toi meille pukeissa nautojen ja sikojen ruokia ja meidän piti laittaa ne oikeisiin kohtiin jotta saatiin tietää mitä mikäkin ruoka tekee. Melkien kaikki sai 15/15 ku saatiin apua toisiltamme. Viimeset kaks tuntia tehtiin vuohitehtävää ja sit syömään ja menin suoraa tallille. Tallilla Even kanssa haettiin tarvittavat hepat sisään ja ja annettiin pienet tukot heinää, siivottiin käytävä ja ruvettiin harjaamaan Fiaa ja Riniä jotka meni ekalla tunnilla. Sitte autettiin ratsastajat selkään maneesissa ja mentiin takasin talliin laittamaan Jösse valmiiksi seuraavaa tuntia varten ja Eve laitto Bemua samalla valmiiksi ja mä harjasin Vipun läpi. Onneks Venla tuli taluttaa kun en kykene vieläkään juoksemaan nilkan takia, nii olis tullu pienoinen ongelma! Jäin sitte kattoaan talutustuntia ja ku kaikki hepat jatko, nii ku seuraavat ratsastajat oli saatu selkään, niin laitettiin Vipu ja Bemu valmiiski ja mentiin ratsastamaan ne. Eve meni normaalin tunnin ja mä menin ihan kevyen Vipulla, ku sillä hankoside pari viikkoa sitten pamahti taas :/ Nyt se on ihan ok, mutta ei mitään kovin raskasta sille.  Oltiin kasilta valmiit joten suuntasin heti kauppaan ja sirltä kotiin, iltapalaa ja nukkumaan ku aamulla viideltä ylös navettaa varten! :)
 Jösse pöhkönä odottaa jotakin hevosta kaveriksi :D
Pappa ihmettelee mun hanskoja :3

Navetta meni sutjakasti vaikka oli mittalypsy, mutta oli meitä siellä neljä Mira, Tiia ja Jessica. Mentiin navetan jälkeen suoraa miralle istumaan lehmän hajuisena opiskelemaan terveydenhuollon kokeeseen ja onneks menin mukaan (meinasin käydä siis suihkussa) koska en olis ikinä muistanu niin paljo niitä mitä muistin! :) Ruokailun jälkeen mentiin kuiteski käymään eka läheisellä vuohitilalla jossa oli kivaa. Harmi etten voi laittaa kuvia niistä söpöistä kileistä, ku en muistanu kysyy lupaa kuvien julkaisemiseen, mutta voitte kuvitella päälle 300 vuohta isossa pihatossa kaikki uteliaita tutustumaan meihin :) Sen jälkeen koe joka meni mun mielestä ihan hyvin ja sitten Sadun puheille ja kotiin suihkuun! :) J tuli tänne joskus puol kuuden jälkeen ja käytiin sitte kaupassa ostamassa pizza tarvikkeet ja tehtiin pizzaa yhdessä ja sitte vaan lötköteltiin rauhassa! Illalla kumpiki nukahti aika nopeesti ja oli ihanaa nukkua rakkaansa vieressä täällä mun kämpillä! En kyllä tiiä et saanko enää unta ens yönä ku J puuttuu kainalosta :( Sain muuten ihan kivan haavan sormeeni kun leikkasin sipulia! Sattu niin vietävästi!
Ai ai! :'(

Tänään koulussa luvassa teknologiaa kolme tuntia ja maatilaa neljätuntia ja aattelin vaihtaa renkaat veiviin teknologiassa :) Iltapäivällä tallille ja tiedossa estetunti mikä on ihanaa jo itsessään ja meidän tunnille tulee yks Essi sen hevosella Rusinalla, joten hypätään aika isoa! Jeee! :) Illalla saatte kuulla lisää!!

Päivän positiivisuus: kun rakas tuli kylään! <3
Päivän biisi: Justin Timberlake - Mirrors, mun mielestä muistuttaa vanhaa Timberlakea :)

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Pohdintoja!

Tässä tällä viikolla on tullu pohdittua eläimiä, varsinki hevosia. Hevospuolelta oon pohtinu sitä että mä todella tarttisin jo tässä vaiheessa oman hevosen, sellaisien joka olis sopiva mulle jolla pääsis eeenpäin, kisaamaan ja olis osaava, mutta ei mikään automaatti jonka selässä pitää vaan istua ja hymyillä! Mulle sopis iso poni tai pieni hevonen minimi ois varmaa semmoonen (145)150-165cm säkänen ois varmaan ihanteellinen koska oon ite vaan 155 pitkä, joten heppa ei saa olla kovin korkee koska mun kapasiteetti ratsastaa sitä loppuu enkä myöskään haluu kovin pientä ratsua koska haluan että sillä on oltava mahiksia korkeisiin esteisiin. Luonteesta sen verran, että utopistinen ajatus olis saada hevonen, joka ei oo ylisäikky(kytis) vaan olisi totutettu erilaisiin tilanteisiin ja asioihin, ja olisi peruskiltti eli haut tarhasta/karsinasta/laitumelta onnistuu ei pure/potki turhaa vaan luottaisi ihmiseen ja pitäisi meitä kaverinaan. Ikä on vähän vaikea sanoa, mutta koska haluan kilpailla ja mennä yhdellä ja samalla hevosella eteenpäin, niin kilpailuvuosia täytyy olla vielä paljon edessä! Varmaan joku 8-9 vuotias on alin ikä minkä voisin ostaa tietenkin olettaen että hevosta on jo koulutettu normaaliin tahtiin, mutta joku 12 voisi olla maksimi luokkaa ehkä vuoden tai kahdenkin vanhempi käy, tietenkin taas olettaen että hevosella on hyvä tausta ja hyvät tulevaisuudensuunnitelmat edessä :) Rotu...hmmm... ei mulla mitään tiettyä oo mielessä, mutta tykkään torinhevosten kevyemmästä (uudesta) rakenteesta koska ne on tarpeeks kevyitä kunnolliseen hyppäämiseen, mutta silti jotenki ei mitään mielettömän höyhenen kevyitä, kuten esim. arabit mun mielestä on. Puoliveriset on kans muuten yks vaihtoehto, mutta useimmat on aika korkeita, niin se rajoittaa mulla valikoimaa! Suomenhevonenki vois olla kans hyvä, jos löytyy tarpeeksi kevytrakenteinen taipumaan kouluun ja hyppäämään laadukkaasti. Kokemuksia suomenhevosten luonteesta on 99% hyvät. Ne ovat kilttejä ja pitävät liikunnasta ja ihmisen kanssa työskentlystä, mutta omaavat silti omankin pään :) Etsin ruunaa itselleni, koska tammojen kanssa on tulee silloin tällöin vähän "tyttökinaa" ja orit nyt on ihan päästään vialla kun tammoilla on kiima :D Eli perushoitotoimenpiteet ja ratsastus sujuu normaalisti ja kapasiteettia ja taitoa löytyy kouluun ja eteille! Aika lista, mutta sitä mun täytyy jaksaa kauan! :) Aina välillä tulee eksyttyä hevostalli.net:n sivuille kattelemaan myytäviä hevosia... En suosittele! Viimeaikoina varsinkin on löytyny mahtavia ja sopivanhintaisiakin varteenotettavia vaihtoehtoja ja halusiin vaan käydä kokeilees niitä kaikkia! <3 Vielä joskus mulla on varaa ja aikaa ottaa oma hevonen ja sitten mun kehitys pääsee vasta alkuun! Näitä aatteita mulla on ollu siks että tiedän että mulla on kehityttävää, mutta kun ratsastuskouluissa ei oikein oo sitä ittelle sopivaa hevosta ja ratsu vaihtuu melki joka kerta + tauot ratsastukertojen välissä niin en vaan pääse eteenpäin... Nyt ainoo mihin voin keskittyä on mun perusistunta hevosella ku hevosella ja onhan seki hyvä, mut siihenki kyllästyy :/ Plus haluisin käydä valmennuksissa silloin tällöin, mut ei mulle oo oikeen sopivaa hevosta kellä haluisin mennä :( Kyllä tää tästä! :))

Tuntui aika hyvältä saada viimein vellonneet ajatkset pois päästä ja tänne ylös, nyt mulla on selkeä tavoite yhdessä elämän osa-alueessa! :) Koirajuttujakin on pyöriny päässä, mutta pitää vielä selkeyttää ajatuksia jotta saisin jotakin ylös, ehkäpä jo huomenna! ;)

Kiitos ja kumarrus "kuuntelemisesta"!

perjantai 5. huhtikuuta 2013

How I'm gonna be an optimist about this?

Joo ei ihan mikään mun viikko, mutta selvisin! Eilen koulussa oli aamulla maatilaa ja minä, Sonja, Tiia ja Henna jouduttiin navettaan hommiin... ei muuten mitään valitettavaa, mut kävin just keskiviikkona puolentunnin suihkussa sen kaatumisen takia ja hiukset oli puhtaat ja nyt ne haisee ihan lehmälle :( Eka meidän piti siirtää muutama lehmä hetkellisesti vuorotellen välivarastoon jotta me saadaan putsattua niiden alustat ja laitettua kumimatot kunnolla. Lehmien siirtäminen oli hauskaa mutta hankalaa myös, kun ne ei oikein kuuntele ohjeita, vaan menee minne lystää kamalaa vauhtia! Sitte Tiia ja Henna putsas maitopuken kokonaan navetan puolelta ja mä ja Sonja harjattiin sitte lehmät pölystä pois ja leikattiin kuivuneet paskat hännästä pois..nam! Loppu päivä meillä piti olla Sadun kotieläintuotantoa tai jotain vastaavaa, mutta kuten tavallista ruvettiin puhuu työharjottelusta kaikki koko 4h ku se on meidän luokanvalvoja, no meillä työharjottelu alkaa viikon päästä joten ehkä oli ihan aiheellistakin :D

Menin sitte neljäks tallille ja haettiin Even ja Emilian kanssa Fia, Jösse, Karkki ja Rini. Autoin Jössen kanssa, mutta en menny sit taluttaan, ku en pystyny juoksee, mutta Saija meni mun puolesta ja mä puolestani laitoin Evelle Bemua kuntoon ja Saijalle Vipua ja samalla itelleni Lopista kuntoon, ku menin taas kuuden tunnilla. Aluks Lopis oli ihan normaali (vähä kytis mutta silti rento) ja ku otettiin ohjat käteen, niin Pauliina neuvo et yrittää istua rennosti ja kädet pitää rentoina koko ajan ja siihen tähtäsin tunnilla, jotta Lopiksella ois mukava mennä. Käynnis mentiin ympyröitä ja sitte pohkeenväistöä uralta keskelle ja toiselta puolelta sama, meillä meni ihan ok ja keskityin siihen että ulko-ohjan tuki oli hyvä ja tasaiset pohkeet kokoajan ja kyllä ne alko siitä sujua ja Lopis rentoutua! Sit otettiin ravia ja taas ympyröitä ja hain rentoa hevosta ja hepalla oli ihan mukavasrti virtaa, mikä oli sinäsä kiva että se pääsi hakeutuu alle nopeammin, mutta kyttäs enemmän.. Kohteita joita piti kytätä: 1) kummatki ovet, 2) kaikki kulmat, 3) kolme tötsää... no noi nyt ainaki! Kyllä se välillä kykeni rentoutuu ja unohtaa kyttäämisen ku mä keskityis rentouteen ja käden oikeaan kulmaan. tehtiin harjotusravissa samaa ku käynnis, mut mä tein vaan pois päin ovesta ku Lopiksen mielestä oveapäin meneminen on liian hirveää! Kun lopetin taas "tanssimisen" pohkeenväistössä niin ne meni hyvin! Harjotusravissa vaan oli ongelmaa, ku mun kantapäät ei vaan suostunu pysyy alhaalla ja mun keskittyminen meni siihen ja istunta meni persiilleen.. Sit ku oon kuitenki ratsastanu aika kauan, niin Pauliina kiinnittää paljon huomiota mun istuntaan ja eilen ei menny kovin hyvin, niin sain sit aika paljon negatiivista palautetta :/ Mutta laukka tehtävä puolestaan meni hyvin ja sain kiitosta! Tehtiin ympyrällä pohkeenväistöä ulospäin ja siitä laukannosto. Sain kuulemma laukan rennoksi ja muutaman neuvon jälkeen nostotki onnistu, niin ettei Lopis levinny ku jokisen eväät vaan pysy rauhallisessa paketissa :) Otin sit loput hepat sisään ja jaon yksäreille heinät ja sit kämpille syömään!
Huijasin Lorppaa kattomaan kameraan!

Tänää koulussa oli aamulla maatilaa ja jouduin pesuhommin ekaks Miran ja Jessican kanssa autoa ja sitte sonjan kanssa kuravaatteet päälle ja lietekärryä pesemään! Sen sanon jotta jos joku väittää tekevänsä paskaduunia, mutta ei oo pessy lietekärryä, nii ei tiiä mistä puhuu! Siinä paska kirjaimellisesti lensi ja laajalle! :D Ruokailussa oli kahvilla muutama pala suklaakuivakakkua jäljellä joten nappasin mulle ja Sonjalle palat ja oli nannaa kakkua! Täytyy tehdä itekki joku päivä <3 Tänään meillä oli sit viimein neljä tuntia hierontaa eli kaks ylimääräistä koulutuntia, mut me saadaan ne takaasin ensviikon perjantaina ku ei oo kouluu olleskaan! :) Ekaks hierottiin koiria tunnin verran ja sit mentiin yhden Päivin tallille hieromaan sen hevosia ja mä sain valkoisen shettiksen nimeltä Kille! Nii ja hierottiin Sonjan kanssa sen Reetukoiraa ja hienosti vilkas vauveli rentoutui! :)

Kattelin tuossa viikolla vanhaa vihkoa minkä löysin. Se oli mulla lukioajan aina mukana ja piirtelin sinne jos tuli tylsää tai siitä sai sivuja tai sinne pysty kirjotella tms. No kuiteski löytyhän sieltä ihan hauskoja (julkaisukelvotonta materiaalia) tekstejä, mutta sen mitä uskallan paljastaa on muutama piirros ja mielestäni aika söpöjä vaikka en osaakaan piirtää :D Kaipaan lukioon!!



 Täydellinen kissatyttöystävä!
Suunnittelin joskus mekkoa joka kuvastais mua, vois päivittää nykyiseen tyyliin!

Päivän positiivisuus: Osaan ottaa opikseni.
Päivän biisi: Bastille - Pompeii, tulee vaan niin hyvä fiilis tästä biisistä! :)

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Ah! Here we go now, shake it, shake it, shake it, shake it, shake it!

Uhhuh mikä päivä! Aamulla oli niin kamalan vaikiaa nousta sängystä, mutta pääsin viimein ylös, söin aamupalan ja läksin kävellen kouluun, ku autolla en viihtiny mennä matkan lyhyyden vuoksi ja pyörästä on puhjennu kumi! Luulin aamulla olleeni myöhässä ja ihan hukassa, mut kyllä sieltä ne luokkakaverit tuli! Aamusta oli metsää teoriassa kaks tuntia ja sit olikin mun aika suunnata pelottavaan hammaslääkäriin... Ei ne siellä mulle kamalan pahaa tehnykkään vaikka aluks pelotti ihan kamalasti... No itkuhan siinä tuli kun niin kamalasti jänskätti, mut pääsin pois vaain uudet ajat ja ja laskut taskussa! Loppupäivä olikin ihan tylsiä teoriatunteja...

Kämpillä vaihdoin vaatteet ja kuuntelin NRJ:tä ja Tuija ja Elina keskusteli sailaisuuksien säilyttämisestä ja jakamisesta. Päätin sitte extempore soittaa annettuun numeroon ja pääsin ekalla yrittämällä linjoille! :D Pää veti ihan tyhjäks ku tajusin et mulle vastttiin, mut luultavasti ne on tottunu sekaviin puheisiin :P Lähin sit kiireesti kuluvan biisin aikana autolle ja sain ku sainki NRJ:n kuulumaan ja hetken päästä ne keskusteli siitä mitä olin sanonu ja pisti pätkän mun soitosta kuulumaan :D Kiljuin autossa melki koko matkan tallille ja siellä oli pakko kertoo kaikille jotka vastaa tuli :DD

Menin muuten Jössellä <3 Pappa yritti kusettaa mua tunnilla, mut mä vaan pakotin se menee sinne minne mä haluun! No vauhdista mulla ei oo sitte muuta sanottavaa ku KOVA! Aluks ympyröitä käynnis ja sit ravis, ku oltiin aikamme ravattu, niin nostettiin laukkaa pääty-ympyröillä. Vasen on aina ihan ok meille molemmille ja oikeassa on sitte työstämistä! Laukka nousi kun nousi oikea, mutta en meinannu saada pidettyä sitä yllä vaikka kuinka yritin antaa raippaa ja olla rentona... sitä kai ei vaan huvittanu :D Välikäyntien jälkeen saatiin pienimuotoinen tehtävänanto. L päädys laukannosto ja semmoonen 13-15m ympyrä x3 ja siitä raville ja pitkäsivu avoa ja lopussa voltti ja sitte normaalisti harjotusravissa uus laukannosto L:stä. Oikeaan meni ihan mallikkaasti, mut ku vaihettiin suuntaa, nii Jösse villiinty eikä laukan jälkeen meinannu rauhottua millään vaan paasas avoa täysiä... No mulla meni itteeni hermot ja alko ärsyttää eikä siitä oikein enää tullu mitään... Lopuksi kuitenki Pauliina neuvo mua että jos keskityn kääntämään enemmän ulkoavuilla, niin hevonenki rentoutuu ja niinhän siinä kävi, joten pitää muistaa tää huomenna tunnilla! :) Sain muuten hienon laukun Pauliinalta tuliaisiksi Espanjasta! :)

Ihana laukku! <3

Haettiin sitte Emmin kanssa hevosia sisälle ja aluuks meni hyvin, ku mä otin Iiriksen ja Emmi Saikun, mut sitte Saikku säikähti gianttia ja pääsi Emmiltä irti ja Iiris sekos ja tuli mun päälle ja jotenki (luultavasti kompastuin sen jalkoihin) kaato mut maahan ja kierähdin nopeasti sen jalkojen alta pois, mutta mun housut kastu kokonaan! Nyt ne kaikki on tuolla pesussa! Muuten meni ihan mallikkaasti! :D Nyt nannaa iltapalaa ja uutta sitruuna-mustapippuriteetä! <3
Kyl on namia!


Päivän positiivisuus: Kuulostan hyvältä radiossa ;)
Päivän biisi: Outcast - Hey Ya!

tiistai 2. huhtikuuta 2013

No stoppin' me since I've found my inner NINJA!

Muutama päivä ku viimeks raapustelin tänne jotaki.. perjantaina en jaksanu enää illalla ruveta kirjottaa mitää ku olin puol 10 maissa Sjoella ja suoraa tallilta päin! Viikonloppuna sarjat koukutti liikaa enkä viihtiny kirjoottaa ja no eilen oli vapaapäivä joka meni vähä sukuloidessa. Kerron tällääsen tiivistetyn pakkauksen perjantaista tähän päivään! :))

Perjantai: Tältä päivältä onki paljo kuvia! :) Aamusta vain olin ja syöpöttelin ja kattelin true bloodia koneelta ja sit kolmeksi tallille. Tuli vähä kiire ku tajusin et munhan pitää vielä pakata viikonloppua varten ja tietenki unohin hupparin kämpille joten olin viikonlopun sitte hevosenhajuisena :D Pistettiin Fia kävelykoneeseen ku päästiin tallille, en Tuunia laittanu vaikka olin suunnitellu, ku se kuitenki sai torstaina ihan mukavasti liikuntaa niin papalle vapaapäivä! :) Haettiin sitte Jösse, Spiritti ja Bemu sisälle ja harjattiin ne ihan rauhassa kuntoon ja ootettiin et Joona oli valmis Kertun kanssa. Siinä puol viiden jälkee oltiin valmiita, vietiin Fia takaisin tarhaan mistä näytti olevan kiukussa ja mentiin maseesiin, no siel oli kaks muuta ratsukkoa, mut ne meni ilman satuloita eli aika kevyen tunnin, joten niistä ei ollu paljo harmia kuten valmennuksesta jääneistä esteistä oli... No mä siis menin tietenki Jössellä, Emilia Spiritillä ja Eve Bemulla surprice surprice! :D Bemu ja Spiritti tykkäs vähä liikaa et esteet oli siellä ja olihan se jösseki vähä hassuna... Tein aika perusjuttuja, ympyröitä, avoja ja väistöjä ravissa ja käynnissä ja jössestä tuli aika kivan tuntuunen varsinki ku ei enää laahannu sen takajalkoja maata pitkin :) Laukassa sitä vähä lapsetti eikä oikein ois jaksanu tehä siirtymisiä, mut sain vasempaan laukkaan tehtyä laukka-ravi-siirtymisiä ympyrällä, lopuksi hain rentoa laukkaa asettuneena ja olin ja tyytyväinen tulokseen. Oikeeseen laukkaan oli vähä ongelmia, ku pappa vähä alko innostua, joten ei oikein meinannu kuunnella apuja, mutta pienen välikohtauksen jälkeen laukka nousi ja sain loppujen lopuksi menee rentona ennen ku innostin vahingossa vähä liikaa eikä laukasta meinannu tulla loppua :D Lopuksi mentiin kentälle käveleen ja ottaa muutama kuva.

Edustavia ollaan :D

 Jösse näyttää ihan ylikasvaneelta ponilta.

 Eve ja Bemu, nii ja meidän varjo!
 Hieno aurinkoavasten otettu kuva Evestä ja Bemusta.
Jössykällä on mieletön kaula! :D

Eve ja Emilia haki sitte Rinin ja Muumin sisälle, harjas ne ja menivät käveleen kentälle hetkekeksi, ku niillä oli ollu valmennus torstaina niin tekivät rennon palautavan treenin. Otin niistä muutaman kuvan ja sit kuulu hirvee pamaus ja tajusin et Kukka on taas tullu tarhasta pois ominavuin ja vein sen sisälle. Pesin parin hevosen takapuolet paskasta ja ku olin valmis, nii menin pihalle ja siinä Rini oli tallin pihas ja Emilia yritti pysyy kyyis, joten menin siihen auttamaan. Emilia tuli alas ja mentiin takas kentälle ja Emilia takas selkään taluttelin niitä siinä kentällä ja ku Rini näytti niin rennolta, niin aattelin kävellä vaan vieressä pitämättä kiinni, mikä oli suuri virhe! Rini ku tajus olevansa vapaa, niin päätti lähtee täysiä laukkaan ja Emilialta meni tasapaino ja putos kyydistä, no siitähän se vasta sekos! Juoksi pää kolmantena jalkana pois kentältä ja jotenki sai ohjan jalan ali kainaloon, laukkas sit tarhojen takan erestakaasin ja kaikki pollet oli ihan vauhkona... Mua rupes vaan ärsyttää ku ei voinu pysyy yhes päädys hetkeäkään! Onneks ei sentään juossu tielle... No sit se jäi lopulta syömään heinää toiseen pähän ja saatiin se kiinni ja ei ku uudestaan kentälle! Talutin kierroksen umpihangessa, mistä se ei selvästi pitäny.. ja Emilia meni hetkeks selkään ja käveltiin kierros :) Eveki tuli kyllä ominavuin alas Muumin selästä ku se vähä intaantu joten nostin sen selkään ja kveltiin pikku kierros sen kanssa myös! Ei sit muuta ku kaikki hepat sisään ja iltatalli! Ku oltiin otettu kaikki hepat sisään, nii halusin kokeilla yhtä temppua, jonka Caminon omistaja Pauliina on sille opettanu ja hienostihan se onnistu! Pahoittelen videon kamalia ääniä...suosittelen jättää äänet pois :D Oltiin puol ysi valmiita ja mä lähin kohti Sjokee!
 Emilia ja Rini
 Eve ja Muumi
 Eve harjaa Muumia, joka selvästi ei oikein tykkää...
 Emilia ja Rini
Minä ja Camino

se on mahti! <3

Lauantai: Lähdettiin aamusta sitte käymään keskisellä, niin että J:n äiti ajoi ja J:n pikkuveli oli meidän kanssa kyydissä. Menomatkalla mun työnantaja soittaa että miks en oo töissä ja mä oon ihan äimänkäkenä, ku luulin et mulla on vasta sunnuntaina vuoro, mut sit selvis, että oli saanu väärän päivämäärän, mut onneks ne sai sinne jonku tuuraamaan! Harmi vaan et multa meni tuplapalkka sivusuun... :'( Noh löysin sitten 10€ ratsastustakin, mikä on tuulen ja vedenpitävä eli kevääseen sopiva ja sitte vielä euron huulipunan! Prismasta kävin sitte ostaas pyyhkijän pelkääjän paikan puoleen, ku se oli menny ihan mäsäksi.. Siis oikeesti, apukuskin puoleinen pyyhkijä maksaa 10,95€ ja kuskin puoleinen 12,95€ todella rasittavaa... parempi olla kestävä pyyhkijä!
Eurohunterin takki

Sunnuntai: Sunnuntaina ei tapahtunu oikein mitää sen ihmeellisempää ku että kävin hakemassa pikkusiskon sen poikakaverilta ja vein ne äiteen luokse ja hain samalla laskut ja cosmon ja vein Nooran synttärilahjan sinne. Onnea Nooralle 11 vuotinpäivän johdosta! <3 Mun rakas rinsessa! <3

Maanantai: Aamu meni normaaleissa merkeissä ja sit menin kolmen jälkee hakee siskon äiteen luota ja mentiin isseelle syömään ja sit lähettiinki extempore käymään mummon luona Töysässä. Sain ajaa isseen hienolla sitikalla sinne! Vaikka puolet matkasta se vaan valitti mun ajamisesta, nii on sillä autolla hyvä ajaa! Illalla katottiin Rat King niminen suomalainen elokuva J:n kanssa minkä se oli saanu joululahjaksi ja kattominen vähä venyny :D Suosottelen lämpimästi vaikka oonki tämmöönen jänishousu joka pelkää kaikkea, nii kertaakaan siinä ei säikähä, mutta sen sanon että se oli vähä semmoonen selkäpiihin jäävä pelkotila ei mistään. Siis tuntu että pelotti, mutta ei ollu mitään kohdett pelkäämiselle... Eli hyvä leffa! Trailerin löytää täältä

Tänään: Päästiin jo kolmelta ja lähettiin heti Sannan kanssa käymään Lidlissä ja sit mun kämpän kautta Sannan uuteen kotiin Karijoelle. Näin ekaa kertaa Coman! Kämppä oli hieno vaikka sisustus vähä kesken ku Sanna oli vasta paripäivää sitte muuttanu sinne! :) Lähettiin sit heti koiria pissattaa läheiselle pellolle ja ku tultiin takaasin, niin tehtiin itellemme ruokaa, jauhelihamaroonisörsselssöniä, joka olin naaaam! <3 Sit lähettiin uudestaan uudestaan ulos koirien kanssa vaikka eka vähä leikitettiin niitä ja kokeilin et totteleeko ne peruskäskyjä ku ne ei tuu omistajalta ja aika hienosti tottelivat kumpainenkin! Mahtavia koiria mun mielestä :)) <3 Lenkin jälkeen katsottiin Uutta Päivää Yle Areenasta ja syötiin karkkia ja juotiin teetä/kaakaota! :) Mukavaa oli seurassa ja vähä ennen ysiä lähin ajamaan takaisin kämpille ja eihä mulla menny ku joku 20 minsaa matkaan :) Sannan blogiin pääsee tästä, mistä löytyy lisää tietoa näistä koiruudeista ja niiden elämästä :) Huomenna sitten tiedossa hammaslääkäri... ja pitkästä aikaa ratsastustunnille! :)

 Sanna ja Coma tekees meille ruokaa! NAM!
Caapo oli ihan pöhelö ku nukku tässä asennossa :D

Päivän positiivisuus: Oli vain niin kertakaikkisen hauska päivä! :))
Päivän biisi: Classified feat. David Myles - Inner Ninja, söpö biisi!