tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mä tulin tänne huuteleen, kai joku mua kuuntelee?

Upsista keijakkaa... on ollu aika paljo puuhaa (ja välis väsyttäny!) enkä viikonloppuna jaksanu avata konetta olleskaa, joten sori pien kirjoitustauko! Nyt voi sitten tulla vähemmän tekstiä tulevaisuudessa jonkin aikaa, kun meen takas sjoelle työssäoppimaan 4,5 viikoksi tai sitten tekstiä tulee paljon ku näkee kavereita ja kaikkea :) Mutta siis tää tauko... hmmm taisin keksiviikkona kirjottaa viimeks! Ja valitettavasti tää on kuvaton postaus ku en oo tajunnu käyttää tota puhelinta kuvaamiseen näköjään olleskaan :(

Torstai
Normi päivä tai sitten ei! Puol kasi piti olla koululla josta lähettiin kohti Tamperetta. Vierailtiin hevosklinikalla, ekohepossa ja Teivon raviradan tallissa. Klinikka on hieno ja toivon että enemmän samanlaisia klinikoita tulee muuallekkin, sillä tilaa oli ja mielestä menty hevosen ehdoilla. Ekohepossa oli kaiken näköisiä hienoa laitteita joista hevoset saavat nauttia! Ensin nähtiin kun ravuri tuotiin vesikävelykoneeseen ja oli hienon näköisä kuinka se käveli kun vettä oli kintereeseen asti. Selkä liikkui hyvin ja käveli pitkiä askeleita rentona ja onnellisen näköisenä. Siellä oli myös suolahuone, infrapunasauna ja hevosspa eli 3% suolavettä n. 15cm jossa hevonen seisoo max. 20min ja se hoitaa jalkoja ja kavioita. Eli aika mahtava mun mielestä :) Takaisin Kauhajoella oltiin joskus viiden maissa muistaakseni ja sitten menin kämpille, vaihdoin vaatteet ja suuntasin tallille! Tallilla autoin laittamaan hevosia kuntoon ja hain sitten Kukan sisälle, kun pyysin että saan mennä sillä koulutunnin. Kukka oli varsinkin alkutunnin ihan rauhassa ja lopputunnistakin ihan rento :) Tietenkin tehtiin kaikki peruslämmittelyt ja sitten eka käynnissä avoa uralla ja sitten ravissa myös. Kumpaakin suuntaan mentyämme takaisin käyntiin ja käynnissä avosta takaosakäännös eka 90 astetta ja sitte 180 astetta ja Kukka oli niin mahtava!! Sitten harjoteltiin istuntaa niin että tehtiin puolipidäte istunnalla harjotusravissa ja siitä rento laukka. Oikeaan suuntaan (mun parempi suunta) Kukka meni niin hyvin ja kuunteli pidätettä kunhan vain itse ensin pääsin jyvälle ja muistin hengittää. Vasempaan Kukka ehti innostua ja oli niin kankia että mua alko ärsyttää ja noh... eiköhän kaikki voi arvata mitä käy jos villille eläimelle ärsyyntyy elein tai äänin... jeps... juuri niin! No yritin aatella etten välitä sen rasittavasta lavasta ja keskityn istuntaan ja kyllä siitä lennokkaasta ravista tuli ihan siedettävä ja laukannostot onnistu mahtavasti! Illalla tein vielä iltatallin ja olin sitten aika myöhään kämpillä kun olin seiskan tunnilla.

Perjantaina
Meillä ei ollu koulua tuon Tampereen reissun ja toissa viikkoisen hevoshieronnan takia, joten nukuin vähän myöhempään, mutta oli silti herätys koska piti pakata ja tiskata tiskivuori ja lähteä klo 11 kohti Seinäjokea syömään äitille kaheksitoista, sitte oleskelin hetken kunnes piti hakea J koulusta kahelta. Loppu päivä vain möllötettiin! Lauantai meni myös vain oleskellen kunnes illalla menin äitille, kun J meni kaverille. Käytiin saunassa ja katottiin brittiläisiä sarjoja niinku aina :) Sunnuntaina söin hyvän aamupalan ja ku äitee meni johki jumppajuttuun 12 maissa niin tein itelleni smoothien ja puol kahen maissa menin viemään äitin auton Siirin pikkusisko poikaystävän vanhempien luokse vaihdattamaan renkaat. Ne on siis kummatki amiksessa opiskelemassa autoalaa, joten jotakin osaamista löytyy! Sitten ajoin takas äiteelle ja siellä vaihoin omaan autoon ja ajoin isseelle jossa se vaihto mun renkaat (kun vahtasin vierestä) ja sitten sain kunnon sapuskaa! Perunaa, ruskeakastiketta ja LIHAA! <3 Illalla vielä muutamaksi tunniksi J:n luo ja ennen ku lähin Kauhajoelle, niin käytiin kattoos meidän kummanki kaverien uutta kämppää ja hieno oli vaikka yksiö onkin :)

Maanantaina oli eka päivä maaseututeknologian näytön harjottelusta ja puoli päivää meni tehtävän tekemiseen ja p****n jauhamiseen, mutta loppupäivästä saatiin vähä harjotella. Neljältä menin tallille ja haettiin Even kanssa hepat (Fia, Jösse ja Karkki) sisälle ja harjattiin niitä ja sitte ku Fia ja Karkki meni tunnille, niin haettiin Vipu, Bemu, Late ja Camino sisälle, ku oli tulossa hieman kiireinen päivä... ja siltä se tänä aamuna kyllä tuntuki... Yritä pysyy perässä! 17.-17.45 oli tunti jossa oli Fia ja Karkki, ja mua ja Eveä ei tarttettu siellä joten meillä oli 45 minsaa aikaa harjata Late, Bemu ja Vipu, ja Jösse piti hoitaa kokonaan ratsastuskuntoon! Kun Eve, Venla ja Essi meni talutustunnille, niin mulla oli puolituntia aikaa laittaa varusteet Latelle, Bemulle ja Vipulle! Onneks Emilia autto mua Bemun kanssa! Eli mun, Even ja Venlan piti mennä ratsastamaan 18.15 puoleksi tunniksi. Mä menin Vipulla ja Eve meni Bemulla (yllätys yllätys!! ;)). Venla sitten kokeili ekan kerran et miten Late menee sillä ku se saattaa olla joillakin tosi hankala :D Hienosti meni eikä kukaan pudonnu! Me Venlan kanssa vaan käveltii ja ravattiin ja mentiin sit pois jotta Eve saa laukata ja sitte sinne tuli toinenkin ratsastaja. Eli aika paljo hommaa! Haettiin sit Venlan kanssa heppoja sisälle ja ku Pirjo tuli, niin otettiin sen kanssa varsat sisälle. Pihalla kun tuuli ja sato nin inhottavasti, niin halusin siihen Pirjon tai Tommin.

Tiistaina eli tänään oli toinen harjottelupäivä teknologiassa ja saatiin 10 traktorit käyttöön! Mukavasti tuli harjoteltua joten toivottavasti huomenna näyttö onnistuu! Yhden tötsän onnistuin lyttäämään oikein kunnolla traktorilla peruuttaessa...Harmi etten tajunnu ottaa kuvaa :D Neljän aikaan sitten kävin sitten nopeesti vaihtamassa vähä kerrastoa kevyemmäks ja otin uimakamppeet mukaan ja mentiin Emmin kanssa Virkkuun uimaan ja hauskaa oli! Sovittiin et ruvetaan useammin käymään uimas matkaa ja lillumas :) Nyt illalla J tuli käymään täällä ja pian katsotaan leffa jonka mä sain valita! <3

Päivän positiivisuus: Oon hyvä uimaan!
Päivän biisi: Juno feat. Janna&Gracias - Kuuluuks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti