torstai 28. maaliskuuta 2013

I'm waking up, I feel it in my bones!

1. pääsiäislomapäivä ja aamulla heräsin ysin maissa, söin aamupalan ja pyykien pesuun laitamisen jälkeen lähdin veivillä kaupassa käymään. Ostin ekaa kertaa itelleni Lions -muroja ja aamulla aion niitä syödä! Takasi tullessa huomasin et veivi tuntu oudolta ja tajusin etä eturengas oli ihan tyhjä ja takarengas oli halkioilla... Jesh! Ei ku kävelee kotia ostosten kanssa... Siinä sitte vaan istuskelin tietsikalla ja katoin Uutta päivää Areenasta ja Ruudusta Olipa kerran 2.tuotantokauden ekaa jaksoa! <3 Tein sit ruoaksi spagettia ja pastakastiketta eli jauhelihaa ja tomaattikastiketta :) Namia oli ja huomenna lisää!! <3

Ostin kaupasta pääsiäiseksi! Niin rakastan näitä! <3

Kolmelta menin sitte tallille tekee ruoat valmiiksi ja siivosin pari karsinaa ja sitte menin auttaa Joonan selkään ja ku olin luvannu sille et voin kuvata sen estevalmennuksen, niin menin katsomoon kuvailemaan :) Aika jännä oli valmennus ihan katsomoon asti hirvitti kaikki huonot hypyt, pukit ja melki tippumiset! Mutta kerranki näin kuinka paljon puhuttu Sanna Myllykangas valmentaa ja aika mielenkiintoisia tehtäviä antoi! Ehkä ensi syksynä tai tällä loppukeväästä voisi itsekkin mennä jos raha riittää :)) No siis Eve ja Emilia tuli siinä viiden maissa ku eka tunti loppu ja mentin sitte hakee omat ratsut (Eve Bemulla, Emilia Spiritillä ja mä Tuunilla), harjattiin ne ja ku varusteet oli saatu päälle niin mentiin sitte siinä kuuden maissa kentälle ratsastaa ku maneesissa oli seiskaan asti tunti. Spirrulla ja Bemulla ei ollu mitään vaikeuksia mennä hangessa, mutta vaikka oli vähän lunta, niin Tuuni ei jaksanu nostella jalkojaan hangessa joten pysyttiin tallatulla uralla. Menin siis ilman satulaa ihan kevyesti ja oli kiva kun aurinko lämitti jalkojen päältä ja Tuuni alta ja kun aurinko laski ja ilma viilen niin jalat pysyi lämpiminä hevosen ansiosta! Käveltiin aika paljon ku jopa siinä ponilta meinas tasapaino hankalis kohdin horjahdella, mutta pidin tasaisen tuntuman, niin pystyssä pysyttiin! Raviin Tuuni oli valmis koska vaan ja mukavan reipasta vauhtia mentiin ihan ilman käskemistäkään :) Nostin kaksi laukkaa suoralla uralla ja lopetin samalla suoralla ja nekin laukat oli rauhallisia. Ratsastuksen jälkeen otin suitset pois ja vein Jössen kävelykoneeseen. Sitten hain Tuunille lämmintä vettä juotavaksi ja heti se tajusi mitä se sai ja kyllä sitä 8-9 l katosi ponin masuun <3 Bemua tai Spirittiä ei ois voinu vähempää kiinnostaa, mutta kukka veti 10 l kahdella vedolla :D Sitte jaettiin iltaheinät ja ruuat ja kotia! Ai nii voisin huomenna yrittää ottaa videota Pauliinan hevosesta Caminosta kun se osaa yhden hienon tempun ja kokeilin e muistaako se sen ja totteleeko se muita ku Pauliinaa ja se oli niin hieno! :D Camino on mahti! <3

Arskasta on pakko sanoo pari sanaa... Se on ollu IHAN eko koko tän- ja viimeviikon! Se ei juokse enää juoksupyörässä vaan nakertaa mielummin dunan muoviseiniä! Ei se mua yöllä haittas jos vaan saisin nukuttua, mutta tässä on ollu näitä unettomia öitä ties minkä takia joten kovaääninen paukutus ottaa jossakin välissä hermoille, joten oon pistäny sen sitten jossaki vaihees yötä vessaan ainoan oven taakse... Ja eilen se istu nurkassa muutaman tunnin, reagoi kyllä kun menin puhumaan sille, mutta muuten se vaan istu siellä :D

Tässä kuvaa sen kyyhöttämisestä :)

Tässä videota tosta Arskan intohimosta seinien nakertamiseen. Oon siis kaivanu kuopan tuon alle siksi se roikkuu ilmassa :D Ja joo mä katon Uutta päivää samalla :P Jos jollakulla on ehotus miten saan estettyä ton niin PLIIS KERRO! 

Päivän positiivisuus: Mulla on hyvä tasapaino ku pysyin hevosen selässä ilman satulaa joka ei ite meinannu pysyy pystyssä :)

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Baby look at us, the way we move from side to side, it's all so smooth.

Noniiin! Mikäs päivä tänään onkaan... Nii joo keskiviikko! Oon ihan perjantaissa ku tänään loppu koulu ja alko pääsiäisloma, mut toisaalta ei voi olla perjantai ku oon vielä Kjoella liikuttelemassa heposia perjantaihin asti :D Ja voi olla et tähän sekaisuuteen vaikuttaa parin tunnin yöunet viime yönä, joten älkää ihmetelkö jos tekstissä on paljon virheitä, mut siitä myöhemmin!
Pieni korjaus edelliseen tekstiin! Kirjoitin sen tiistaina ja puhun siinä maanantaista... no puolustukseksi voin sanoa että kirjoitin sen puhelimellä kyseisessä koulutuksessa joten ajatukset saattoivat vähän harhailla! :)

Tiistaina tallilla:
Oltiin Emilian kanssa kahdestaan liikuttamassa hepoisia. Mulle tuli Jösse ja Muumi ja Emilialle Spirru ja Rini. Meni taas aikataulu tiukalle ainaski Kukan takia ku se karkas taas tarhasta ja ku ekaa kertaa laitoin ruoat hepoille nii piti koko ajan olla nenä kiinni papereissa :D No siis ekana mentiin Jössen ja Spiritin kanssa maneesiin ja siel oli vaan muutama heppa, joten tilaa oli! Tein ihan vaan perusjuttuja kuten ympyröitä jotta saan sen kulkee suoraa ja etupään halintaan ja sit kulmas ympyrä ja siitä avotaivutusta pitkällä sivulla. Harjootusravissa samaa ja sit laukassa tein aluks ympyröitä ja lopuks annoin Jössen päästellä suorilla ja se pappahan päästeli! <3 Muumi sen sijaan oli vähä vaikee tapaus ku sen lähelle ei kansti tulla heposella tai tulee kenkää! Sit se oli vielä ihan pöhkö eikä suostunu menee kunnolla päihin joten loppujen lopuksi olin aika paljon keskellä enkä oikein jaksanu tehä paljo mitää kuhan liikku... paitsi harjootusravissa tein pohkeeväistöä :) Sit tuli vähä kiire ottaa hepat sisälle ku alko olla niin myöhä ja heinät ja kaurat nassuun ja kotia! Kello oli jo puol kymmenen ku pääsin kämpille.. Sit nopiasti nukkumaan ku aamuyöstä piti herätä aamunavettaa varten, mutta se ei ollutkaan ihan niin simppeliä!

Keskiviikko koulussa:
Aamulla oli siis 4.50 herätys, mutta en saanut nukkua edes noin myöhään kun vaikka menin kymmenen aikaan nukkumaan niin meni muutama tunti ennen kuin sain unen päästä kiinni. Ekan kerran heräsin varttia vaille kaksi kun säikähdin että oon nukkunu pommiin ja kun sain taas unen päästä kiinni niin näin jotain todella kummallista painajaista joka oli todella AHDISTAVA ja PELOTTAVA! Joten sitten viimein makasin kolmesta herätykseen asti sängyssä ja nousin ylös muutaman tunnin yöunien jälkeen ja nokka kohti aamulypsyä! (ei en tarkoita Suomipopin ohjelmaa!) Navetassa oli ihan mukavaa vaikka kova väsy olikin. Ysiltä päästiin pois ja menin käymään suihkussa ja välipalla kämpillä ja sen jälkeen takas koululle siinä 11 maissa pikapesemään auto painepesurilla ja ihan tarpeeks puhdas siitä tulikin! Ruokailun jälkeen meillä oli navetannäytön kirjallinen tentti, joka meni vähän niinkuin perseelleen, mutta saimpahan terveydenhuollonkokeesta (tuotantoeläimet) 2½! Jee! Lopuksi 2h jalostusta ja 1h terveydenhuoltoa (koirat/kissat). Sitten otin Emilian kyytiin ja suuntana talli!

Keskiviikko tallilla:
Tänään oli vain yhdet hevoset ratsastettavana ja mä menin Fialla ekaa kertaa ja Emilia meni Lopiksella. Lopis oli eka laama ja sitten sai yhtäkkisen piristysruiskeen (a miracle? No..) No siis ei tehty mitään sen ihmeellisempiä kuin vähä taivutuksia että saatiin ohjat kunnolla tuntumalle, ku en siis oo Fialla ennemmin menny. Vähä sillä tais olla jotaki henkisiä ongelmia liikutuksen suhteen, mutta vauhdissa nekin unohtu! Ravi oli hauskan tuntuusta ku se on semmoonen lämppäri! Tasainen se oli kyllä mennä harjootusravissa kun ei mitään pomppuja ollu askelluksessa :D Laukka on tällä semmoonen että se on kolmitahtinen, mutta jokin siinä tuntuu nelitahiselta, joten pitää olla kokoajan hereillä ettei vahingossakaan riko raviin. Siinä laukailtiin kumpaakin suuntaan ja yritin saada sitä vähä pyörimään ja mielestäni ekaksi kerraksi sain ihan kohtalaisen tuntuman kun nostin vähä päätä ylös ja yritin saada jalkoihin lisää voimaa alle ja loppuraveissa Fia liikku niin sutjakasti, että sai vaan nauttia kyydistä ja sain koottua ravia hieman pienemmäksi ettei oltu ihan makkarana maneesin lattialla! :) Tunnin jälkeen oli luppoaikaa (mukavaa) ja Eveki tuli kattomaan meitä Tuuli koiransa kanssa ja kun Venla oli saanu vanhempansa suostuteltua tuomaan Fionan maseesille, niin mentiin kolmestaan kattoo hetkeksi sen ratsastusta. Harmi ettei päästy lähempää vielä kattoo ku piti lähtee hakee heposia sisälle, en kerralla sitten! Tästä pääsee Venlan blogiin lukemaan ratsastajan näkökulma ratsastuksesta ja tutustumaan ratsukkoon! :) Haettiin hepat sisälle, jaettiin iltaheinät ja kaurat kans, sit kotia kohti!

Siin on Fiiuli, vuoden opetushevonen!

Päivän positiivisuus: Kykenin menemään aika hyvin tuntemattomalla hevosella.
Päivän biisi: Darin - Step up, muistoja <3

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Silver Fang!

Ja taas Seinäjoella! Justhan mä täältä eilen lähdin... no tänään siis tultiin koulusta hevosella vaan -koulutushankkeessa elikeinotalossa, joten ei ihan tylsä päivä vaikka istuminen ei ookkaan mun juttu :) En illalla jaksanu enää kirjoottaa ku oli nii rankkaa kaiketi tallilla että melkein nukahin koneelle! En siis jaksanu eilen aamulla mennä kouluun olleskaan (hupsista) mutta mulla on ehkä ihan kelpo selitys! Illalla J kysy multa että jäänkö aamulla sen kainaloon ja kun mietin että meil on hierontaa koko päivän ja olkapäät sökönä enkä oikein tuu juttuun sen open kanssa niin lämmin rakkaan syli painoin HYVIN paljon vaakakupissa ;)
Nii hei siis ku tällä viikollahan on pääsiäinen ja meidän ratsastuksenopettaja Pauliina lähti Epsanjan lämpöön niin mulle, Evelle ja Emilialle jäi, tai no saatiin vastuu tuntsareiden liikuttamisesta! Aika mukavaa saada vastuuta ku entises ratsastuskoulussa en oikeestaan saanu sitä yhtään vaikka 7vuotta siellä kävin ja nykyisessä alle vuoden, mutta täällä on luultavimmin paremmat mahikset siihen ja mussa nähään enemmän potentiaalia :)
Tänään oltiin Even kanssa kahestaan tallilla joka oli aika outoa, mutta liikutettiin hepoisia. Mä liikutin Vipun ja Muumin ja Evelle jäi Bemu ja Lopis. Bemu oli ainoo jolla oli virtaa ja kaikki muut oli laamoja! :D Jösse ja Fia oli ratsastuksen aikana kävelykoneessa ja vaikka aluks oli vaikeuksia saada se toimimaan Vipu oli ihan suhkoht rauhallinen, mutta kun mä olin kerran selässä nii se oli aika hyvä. Otettiin alkukäyntien jälkeen ravia vaan ympyröillä ja vähä suorallaki ku ku oltiin verkattu niin harjotusravissa pohkeenväistöä kumpaanki suuntaan. Maneesissa oli myös kolmas ratsastaja omalla hevosellaan ja kun hän alkoi laukkaamaan, niin kumpikaan meidän hevosista pysyny enää nahoissaan ja oli pakko päästää ne laukkaamaan! Bemu kuulemma oli aika virkiänä, mut vipu oli kiva ja meni tosi rauhallisesti aika laamamaisesti... epäilen että sillä meni joko kivi väärään paikkaan (vaikka kengätön on) tai astui jossakin vaiheessa huonosti kun ravissa ontui hieman, joten otin käyntiin ja taluttelin sitä ja vein talliin. Kuumotusta en tuntenut enkä turvotustakaan :/ Otin sitten Joonan kanssa Fian ja Jössen pois koneesta ku Eve vielä käveli Bemulla.
Seuraavaksi mentiin uudestaan hevosten selkään ja Joona tuli Paronalla meidän kanssa. Oli virhe laittaa radio päälle kun Muumi ei voinu mennä päätyyn olleskaan vaan yritti lähteä täysiä karkuun joka kera.. pari kertaa sain sen päätyyn, mutta laukat otettiin keskiympyrällä. Tein samaa ku vipun kanssa ravissa että eka verkkaus ja sitten harjotusravissa väistöjä :) Kumpiki meni aika hyvin! Oikees laukas Muumi oli pitkä pötkö vaan, kun oli kallellaan sisälle ja katteli ulos, mut en jaksanu sit ruveta tappelemaa, ku oli olkapää niin kipiä.. oli se myös hirveen laiska joten keskityin tasaiseen vaihtiin ja reittiin! Vasempaan löyty enemmän virtaa ja oli taipuneena vasemmalle joten nautin vain tasaisesta kyydistä ;)
Oli tarkootus ottaa tuntsarit sisälle ja niille heinät, mutta joku ihana mysteerihenkilö otti kaikki sisälle ja anto heinätki, nii me sitten ruokittiin hepat ja lakastiin käytävä, mutta silti olin ysiin tallilla... Hupsista keijakkaa! :) mutta ihana päivä oli! <3 No nii nyt tulee sitä tekstiä :)

Päivän positiivisuus: Oon hyvä ruuanlaittaja ainaki J:n mielestä <3
Päivän biisi: Hopeanuolen tunnari!! Katotiin J:n kanssa viikonloppuna viimeinen levy leikkaamattomista versioista ja hyvä oli! <3

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Mullon liian paljon virtaa ja siistit kengät!

Joo sori tuosta keskeneräisestä ulkoasusta tiedän se oli kaamea eikä saanu mitään selvää, mut tein sitä koulussa ja välkkä loppu yllättäen kesken, nii piti tallentaa se vaan sillee ja mennä alta pois! Mutta nyt on kunnollinen ulkoasu valmis ja aattelin eka et se olis talvinen kuten ulkona näyttäisi vielä olevan (...), mut sit mietin et kesä on kuitenki kaikkien mielessä ja haaveissa ja nyt joka kerta ku kirjootan blogiin tai joku lukee sitä, niin tulee ihanankarsee ikävä kesää! Hehee!

Ruskea villatakki: Löysin sen kirpparilta 5€. Ulottuu melkein polviin ja
yksi nappikiinnitys kuten kuvassa näkyy. Alunperin H&M:n.
Mustat farkut: Löysin tänään perjantaina Mick's:stä. VERO MODAn
ja makso alunperin 35€, mut sain ne 23€ :)

Nam nam mantelit on hyviä! <3 Oon ehkä ihan vähän koukussa niihin...

En eilenillalla jaksanut kirjoottaa enää torstaista ku piti illalla pakkailla ja olin vasta ysin jälkeen kämpillä, mutta nyt muistelen eilistä ja kerron! Aamupäivä oli muistaakseni jotain normi koulujuttuja lehmistä, sioista ja vuohista. Ruokailun jälkeen yks tunti teknologiaa ja SITTEN.. *rummun päristyksiä* Kauan odotettu saksanpaimenkoiran avaus! WOHOO!! Tai sitten ei... Siis meidän tutkintoluokka ja "normaali" eläintenhoidonopiskelijat oltiin samalla tunnilla jossa eläinlääkäri (toimii myös meidän opettajana) avasi kauan sitten lopetetun löytökoiran, jonka siis oli ihan itse lopettanut. Oppilaat saivat katsoa avausta ja sen jälkeen tutkia koiran anatomiaa. Itse en kestänyt mahan avausta pidemmälle vaikka selkäpuolelta katselinkin ja klo 14 kahvin jälkeen lähdin kylälle kiertelemään, kun ei ollut muutakaan tekemistä, mutta löysimpähän halvalla jauhelihaa jota voin tehdä ensiviikolla kun to ja pe ei oo koulua! :)

To aamulla oli hienosti auton tuulilasi jäässä :)

Tallilla oli taas vipinää ja vilkettä kun oli talutustunti! Ite olin taas kuuden tunnilla ja Jössellä sain mennä<3 Hoidettaessa talutustunnille sitä kiukutti kamalasti, mut siitä se sitte piristy ku tajus et pääsee töihin. On se hassu ku varuteiden laitto on niin kamalaa, mut heti ku ne on päällä niin se muuttuu niin pirteäksi ja iloiseksi papparaiseksi... Vanhuus ei tule yksin ;) Muutama halus mennä ilman satulaa ja mäki oisin menny mielihyvin Jössellä ilman satulaa, mutta sen säkä ja selkäranka on niin selvästi näkyvissä että ratsastuksesta ei tuu mitään... Joten menin sit satulalla ja harjotusravi ja laukka tehtävät ilman jalustimia :) Aluks perus lämmittelyt ja sit alettiin taivuttelee ympyröillä ja kunnon kulmat ja sit vielä loivaa kiemurauraa. Selvästi Jösse yritti vähä kiusata mua, ku jokaiseen kulmaan kun laitoin sen meneen kunnolla, niin se yritti hidastaa käynnille, mutta kun tarpeeks monta kertaa käskin liikkumaan tasaaseen tahtiin, niin sit neki helpottu! Ja opin uuttakin, mikä on mahtavaa koska mä nyt oon ratsastanu jo kaheksan vuotta ratsastuskoulussa, niin harvoin tunnilla oppii kunnolla uutta! Tai no muokkasin vanhaa tietoa uuteen, mutta silti! Siis loivalla kiemurauralla kun oli palaamassa uralle, niin piti tehdä suoristuksen jälkeen väistö uralle niin että hevonen kulkee uran suunnassa pitkittäin (kylki edellä) uralle takaisin. Mulle ei oo koskaan huomautettu, että ulko-ohjan tuki on se ratkaiseva  tekijä, vaan on vaan kehuttu kun on saanut hepan edes jotenkin väistämään ja yleensä se on tapahtunut väistävää pohjetta paukuttamalla, joten ulkopohje vaan vähä tukee etupäätä ja sisäpohje heilu minkä kerkiää... Ei kovin kaunis näky sen sanon!! Mutta onneksi tehtiin tää tehtävä ku opin että kummatkin pohjeen vartalon ympärille kiinni ja mieletön hidastus ja varsin ulko-ohjan tuki on todella tukeva ja se "pidättävä" ohja. Ja Jössen kanssa saikin sitten sitä "pidättävää" ohjaa käyttää, mutta onnistui se ja ravissa vielä paremmin vaikka olisi siinä parantamisen varaa, mutta onneksi ensiviikolla kun liikutan Even ja Emilian kanssa hevosia niin voin harjoitella tätä tehtävää ja sitten laukan nostamista keskeltä kenttää mikä on mulle vaikeaa :) Jee ratsastus on kivaa!
    Ai nii unohin et opin muutaki! Viimekshän selitin siitä ku mun jalat lyö suoraks lukkoon jos hevonen lähtee lujaa tai tekee jotain muuta vastaavaa, niin mun jaloilla on jokin refleksin omainen tapa joko vetää lukkoon tai puristaa kiinni kun pitää jännittää koko vartalo ja tehä kamalasti hommia... Siis ku just menin Jössellä ilman jalustimia laukkaa, niin vahingossa puristin reiden kiinni satulaan jolloin Jösse rikko raviin, ei päässy laukkaamaan kunnolla ja oiko teitä, joten Pauliina kun huomautti että puristan reisillä satulaa ja rentoutin reiden ja tuin pohkeella enkä reidellä, niin hevonenkin pääsi laukkamaan antaumuksella ja reititki oli kunnossa  ja koko hevosen hallitseminen on niin paljon helpompaa! Ei oo vaan ennemmin huomannu tuota, ku niin vähä pääsee menee ilman satulaa/jalustimia ja sitte ku pääsee niin saattaa sattua sellaanen hevonen/poni alle että ei nää puristamisrefleksit tuu esille :) Tässä siis yksi syy miksi aina hehkutan Jössepapparaisesta, ku se osaa kaikenlaisia kiemuroita, mutta se ei todellakaan anna niitä ilmaaseks vaan töitä täytyy tehdä koko ajan ja täydellä teholla tai kaikki menee plörinäksi. Ei oo varmaan ollu yhtään täysin täydellistä tuntia, mutta JOKA IKINEN tunti on päättynyt siihen että mulla on hyvä mieli kun oon oivaltanu jotakin ja saanu tehtyä tehtävät hyvin vaikka alussa olisikin näyttänyt siltä että Jösse vie voiton! :) Mahtavia nää mun heppapäivitykset ku selitän ku viimeistä päivää ja varmasti valtavasti kirjootusvirheitä ja toistoa, ku kirjootan mitä mieleen tulee enkä oikeen etukäteen uunnittele kaikkia lauserakenteita ja muita! Saa siis huomauttaa jos jokin kamala moka on sattunut :)

Päivän positiivisuus: Aina voi oppia uutta! :)
Päivän biisi: Vihreät Valot - Jackson-biitti (Jani on niin suloinen!)

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kieltäytyy pysty en, kun vanha suola janottaa!

 Joo ei ollu oikee mikään mun päivä.. Aamu meni hyvin sinänsä et heräsin virkeänä vaikka pommiin nukuinki ja myöhässä olinkin! ;) Tylsää oli teknologiassa, mutta onneks Sanna oli siellä niin oli hauskaa! Ruokkiksella oli riisiä ja kanakasviskastiketta jota tuli syötyä ehkä hieman liikaa kun ei kyykkyyn päässy ilman että meinas oksentaa :D No eipähä tullu huono olo matkalla Närpiöön johonki puunkaatonäytökseen, jossa piti ahtaa itteensä makkaraa, mehua ja pullaa! Ihan hauskaa siel oli ja koneet oli aika mahtavii ja nähtiin et kuinka niitä puita kaadetaan oikeesti eikä näytä siltä (jota se myös on) että arvaillaan mitä tapahtuu mistäkin nappulasta :D

Keskiviikkoisin tallilla on aika perusrauhallinen päivä ku ei oo ku oman hepan laitto ja sit iltatalli :) No viidentunnille pitää auttaa Noran heppa kuntoon joka on yleensä Fia josta en muistanu ottaa kuvaa! No jos huomenna :) Ite menin tänään Bemulla.. Ei ollu ihan mun tunti eikä heppa alla vaikka lopputunnista meni jo paremmin! Hyväähän se tekee kun menee erilaisilla hevosilla, mutta ei kyl sekään ollu kiva ku puolet tunnista vaan ärsytti ja kiukutti, mut en oo sellaanen joka pystyis luovuttamaan hevosten kanssa vaan haluan tehdä asian loppuun niin kuin oon päättäny :) Tehtiin aika perusjuttuja jotka meni ihan kohtalaisesti vaikka laukka oli vaikeaa kun en vaan yksinkertaisesti saanu siirrettyä painoa ulkojalalta sisäjalalle laukassa ja sit se rikko raviin.. Niin ja Bemulla tulee selvästi esiin että jännitän jalat tikkusuoriksi kun hevonen menee liian lujaa ja no sehän vaan lisää vauhtia, joten siitäkään ihme tavasta mitään hyötyä :/ Venlalla ja Spiritillä meni hyvin vaikka Spirrulla oliki virtaa ja meni lujaa! Tää päivä oli selvästi Emmin päivä kun sillä meni Kukan kanssa loistavasti! :) Heppoja ei ollu montaa sisälle haettavaa joten heinien jaon jälkeen oli hetken luppoaikaa ja silti olin jo puol ysi kämpil! Taidan olla vieläki niin täynnä ettei oikee mee paljoo iltapalaa alas.. No aamuks enemmän ;) 

Pikku Karkkiponi! <3

Bemuhan se siinä syöpöttelee!

Tuunia epäilyttää että mitä mä puuhailen...

Iiris on linssilude!

Kukka haluaa hetinytheti sisälle! :)

Vipu komiana siellä! 

En tiedä mikä muhun iski mut innostuin kuuntelemaan pitkästä aikaa Antti Tuiskua! <3 Kuuntelin sitä ala-asteella KOKO ajan ja yläasteellakin silloin tällöin ja varsinkin kun iski siivousinto, niin Tuisku soimaan ja moppi käteen! Jospa sitä nostais vanhan siivousperinteen esiin Antin avulla nii jaksais tarttua imurinvarteen useammin! :P Noi ekat levyt on vaan niin parhaita luultavasti muistojen vuoksi mut tulee niin hassu ja hyvä olo kun noita kuuntelee! <3 Varmaan kulutan tuon Ensimmäinen-albumin loppuun ennen kuin siirryn seuraavaan :)
P.S. Lisäsin uuden koiran Koiran elämää-osioon! Tsekatkaa!!

Päivän positiivisuus: Tästä päivästä vaikee löytää mitää posiiivista... no ainaki se että löysin Antin alkuajan musiikin uudestaan! <3
Päivän biisi: Antti Tuisku - entinen se oli vaan niin söpö tuolloin! <3

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Mä sun neuvos talteen paan, sä oot ihan helmi äiti kuitenkin!

Koulussa oli tänään TYYLSÄÄ! Teoriaa 4h ja ruokkiksen jälkeen 4h teknologian käytäntöä mikä on vaan niin tylsää että..! Mutta koulun jälkeen tulin nopeesti siivoamaan kämppää ja aika kivasti sainki perussiivon aikaan eli vaatteet kaappiin ja imuroitua :) Sit tulikin ihana mammani kylään uutta järjestystä varten vain ja käytiin S-marketissa ruokaostoksilla ja äitee osti tän viikon ruuat ja vähä ekstraakin ja mä löysin sitten Tokmannilta itelleni vessaan uuden maton ja söpöt Disneyn Mikki Hiiri olohousut ei ollu ku 12 egee yhteensä :) Ja äitini innoittamana haluaisin että te jotka nyt luette tämän, niin kommentoisitte jotakin omista ihanista äideistänne tai isitänne tai vaikka kummastakin, koska myönnettäköön että vaikka ne osaakin joskus olla hyvin ärsyttäviä, niin kyllä ne myös joskus sen rakkauden osaa näyttää tämmösillä ihanilla pikkuteoilla joilla on ainaki mulle niin suuri merkitys! <3
 Äitee ja issee <3

Laitoin äiteelle lyyran YO juhlissa. En oikeesti oo noin pitkä...

Täs on kaks kuvaa maanantailta ku Venla oli kuvaas Even kameralla. Eka kuva otettiin lopuks ja kuulemma ollaan jössen kans niin saman näköösiä, Jösse ainaki on niin söpönä ku korvat tötteröllä! <3 Toka on alkukäynti kuva :)


Tää on mun kämpästä "makuuhuoneesta" :)

Sit vielä kuva mun olohousujen söpöstä kankaasta! <3

Päivän positiivisuus: Mun äitee on paras!
Päivän biisi: Robin - Ihan helmi = äitien kunniaksi! (sori ei löyty kelpo videoo, mut kuunnelkaa esim. Spotifystä!)

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Hei hei Vilperi, pelasta sä kyläsi kukas muu sen tekisi ellei Vilperi!

Oho meni aamu vähä myöhään ku kymmeneksi vasta Kjoelle kouluun ;) Aamun ekat tunnit teoriaa lypsylehmistä ja sitten ruokailun jälkeiset tunnit hevosia käytännössä koululla, missä eka siivottiin karsinat, sitten haettiin hepoiset sisälle, harjattiin ne ja jokainen sai ja piti laittaa edes kerran suittet päähän ja takas pihalle! Loput kaks tuntia oli vuohia käytännössä ja sitte suoraa tallille :)
Romeo mäyris oli niin suloonen ku se juoksi kohti! <3
Hienosti kimalteli lumi aamu auringossa! 

Tallilla auttelin laittamaan Fian kuntoon ja oli Even vuoro jäädä talliin laittaa heppoja valmiiks ja mä menin maseesiin jos tarttettiin apua ja sit viimeset 10 min kierrettiin maneesi pari kertaa ympäri. Karkki oli suloinen kun pääsi ulos eikä Fia eikä Karkki halunnu enää ravata päästyään maneesiin :D Talutustunnilla talutin siis Karkkia vielä ja Viivi meni sillä todella mahtavasi ja ollaan ny opeteltu nousee ylös ravin tahtiin joka sujuu kerta kerralta paremmin! Sit autoin laittaa Karkin pois ja aloin hakee hevosia kun tajusin et miks mä näitä yksin haen ku on tallissa tylsistyjiä, joten pyysin Venlaa auttaa ja sit Emiliakin tuli ja Evekin haki vielä joten ei mulle jääny 10 hevosesta ku 4 vietävää ku 2 olin jo vieny etukäteen :) Even piti sovitusti liikuttaa Bemu tunnin aikana ja sit mä sain liikuttaa Jössepapan ku ne hyppäs ja sille ei oikein kukaan pärjää ku pappa vähä innostuu! <3 Puolen tunnin liikutuksesta tuli 60 minuutin tunti :D Mua ei kantsi päästää Jössen selkään tai en tuu sieltä alas...ehkä! Se oli niin ihana kun vieressä hypättiin niin Jösse oli ihan korvat tötteröllä valmis menee niitä! Laukassaki se innostu ja menin aluks harjotusravia ja vasenta laukkaa ilman jalustimia, mut oikeeseen se intoili niin kovaa et päätin ottaa jalkkarit jalkaan ja antaa sille vähä tilaa laukata ja laukkashan se! Loppukäynnit tein maasta ku keräsin kakat pois kummaltaki puolelta ja Jössykkähän tulee niin hienosti vieressä ilman et tarttee pitää kiinni, mut ohan se sentään heppa ja kerran se karkas multa ku sen tyttöystävä Lopis käveli ohi niin tottakai sitä pitää lähtee perään <3 onneks siitä ei oo harmii kellekkään! Venla otti musta ja evestä vähän kuvia ja laitan tänne kun saan niitä käsiini! Kuulemma näytetään Jössen kanssa ihan samanlaisilta "tärpätikkeleiltä" kuten iseellä on tapana sanoa. Sit ku jaoin heinät niin yksäreiden tallin oven salpa jäi käteen..tai ei se ees jääny käteen vaan tippu lattialle ku koskin siihen :D oon mahti!

Vähän aiheesta poikkeavaa kesäistä kuvaa mustikoista joita sai mökillä! <3

Voi hitto en tajuu miks mulla on AINA kylmä iltaisin kämpillä.. sit ku on vaan joku vanha pitköyöpaita niin ei se lämmitä mitään.. Vois käydä huomen ettiis Tokmannilta jos löytyis pyjamasetti halvalla oloasuksi jossa on pitkät housut ja pitkähihaanen paita, niin josko sit lämpiäis! Katotaanko löytyykö vaan nalle puh kuviollisia! ;)

Päivän positiivisuus: Huomasin et oon aika hyvä suunnittelee ja organisoimaan juttuja kun on tarvis, kun suunnittelin ensviikon hevostenliikutuslistaa :)
Päivän biisi: Vili Vilperi (1993) Sonjan vuoksi tää soi mulla päässä! :DDD <3 Lapsuus! <3

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Alright stop, pajama time!

Jäi torstaina kirjoottaminen väliin keskiviikon onnettomuuden takia. Oli nilkka niin kipeä että klinkkasin koko päivän...Aamun ekat 4h oltiin vuohitilalla tais olla koskenkorvalla (tai jossaki siinä), no siel onneks ei tartteny liikkua paljoa ympäriinsä. :) Loppu päivä oli vaan teoriaa joten helppoa istumista! Mira oli ihana ja haki mut aamulla ja vei mut kotia siinä neljältä ku lähin käymään tallilla auttelees pikkuisia heppojen laitossa ja muutenkin! Kävin kuvaamassa mun hienonna pinkillä pokkarillani Even tuntia joten kuvia voi kattoo sieltä pian kun saan vaan ne annettua eteenpäin ;) Heppoja en hakenu sisälle ku en ois pysy peräs, mutta onneks auttavia käsiä riitti, ku tallin omistajat Pirjo ja Tommi oli asioilla. Pauliina oli jakanu heinät jo iltapäivällä tuntsareiden karsinoihin, joten mä rampana täyttelin kasoja niille jotka oli ollu enemmän sisällä ja sain vähän apua yksäreiden puolelle, ite laitoin vaan niille joilla oli pusseissa valmiina! Päivä oli nilkan kanssa siedettävä, mutta yö oli yhtä helvettiä (anteeksi raju ilmaisu, mutta sitä se oli..), joka paikkaa särki ja kolotti ja oli kuuma ja kylmä ja näin painajaisia enkä saanut unta ja oli niin kamalaa että olisin ollut valmis melkein mihin tahansa vain saadakseni unta! :( J:llekkin laitoin viestiä, mutta harmiksi hän oli jo mennyt nukkumaan, mutta onneksi ystäcäni Minttu oli facebookissa ja hän sai mut piristymään ja muutaman tunnin valvottua sain unen päästä kiinni ja ruhtinaaliset 4h tuli laskuriin unta! Onneksi viikonloppuna ei ollut varhaisia herätyksiä :))

Ei oo Muumista ehkä mikään kaunein kuva, mutta jotenki
mun mielestä värit on hyvät ja onhan tää aika Muumi ;)

Perjantaina toin Sannan ja Caapo tanskandogin pienellä autollani Seinäjoelle junasemalle ja vaikka Caapo iso poika onkin, niin hyvin se sinne mahtu! ;) Perjantai meni rentoutuessa tekemättä mitään rakkaani seurassa ja edellisyön vähäisten unien vuoksi nukahdin nopeasti ja nukuin sikeästi vaikka koulutottumuksesta heräsinkin aika aikaisin.

Lauantaina True Blood koukutti taas ja katselin sitä, ja Yle Areenan sivuilta löytyviä sarjoja (Degrassi & Uusi päivä) kunnes äiti tuli hakemaan mut töiden jälkeen sen luo saunomaan :) Syötiin "tortillapizzoja" eli tortillalevy kuivalle pannulle, kastike päälle(salsaa, tomaatti pyrettä, ketsuppua...tms.) ja siihen päälle mit haluaa. Mä laitan yleensä kinkkua ja juustoa, mut siihen laitoin kinkkua, tonnikalaa, sipulia, ananasta ja juustoa! NAMII!! Laitoin takkaan ja saunaan ite tulen ku äitee oli heittääs mun pikkusiskoa ja sen poikaystävää takas niille ja syötin koiran myös :) Sit saunottiin yli tunti ja juteltii ja mukavaa oli <3 Kamala ei sais muistella mitään herkkuruokia ku tulee niin nälkä! O.o

Kuvassa Saija ja Onni söpöinä!

Tänään sunnuntaina kun viimein pääsin bloggeriin (ongelmia netin ja koneen kanssa... siis oikeesti kaikkialle muualle pääsee jopa Googleen, mut ei bloggeriin!) aattelin tehä bannerin tähän! Vaikeaa se on kun en oo mikään kovin hyvä kuvankäsittelijä ja ku tää blogi käsittelee aika laajaa aihetta, mun jokapäiväistä elämää, niin kuvien valkkaaminen tulee olemaa vaikeaa, mutta kai mä siihen joitakin suuria päätapahumia keksin laittaa :) Oli muuten kyllä ihanaa nähdä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia vaikka ehkä coffari ei ollu paras paikka siihen lisä korvien takia! ;) Vois pian taas muistella menneitä ja kaivaa vanhoja kuvia esiin koneen syövereistä! Mutta sitä ennen banneri katastofin tekoon! :D

Päivän positiivisuus: Oon hyvä organisoimaan esim. tallilla mitä kaikki tekee ja missä järjestyksessä jotta asiat sujuu :)
Päivän biisi: Eminem - Just lose it musavideo on niin hämärä että se pitää kattoo loppuun saakka!

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kiitollinen, siunattu, onnellinen matkannu tänne ohi ongelmien.

Sää suosi tänään kaikkia vaikka pakkanen sai posket punottamaankin! Aamulla teoriaa ja iltapäivällä maatilaa. Luokkakaverin Johannan kanssa tehtiin navetan ladon yläparsille portit ja sit sain mahti kuvan yhdestä uteliaimmista pihattolehmistä! :)
Ku filmiä katto, nii tää lehmä osaa poseerata! ;)

Aamulla olin kävelly koululle Sannan kanssa, mutta sillä oli iltanavetta, joten kävelin yksin takaasin, vaihoin vaatteet ja menin etsimään autoa 40cm syvästä hangesta joka ympäröi sitä :D
Siinä se on auringon puolelta, joten osa lumista on jo sulanu, mut toinen puoli oli ihan lumes!

Tallilla sit auttelin tyttöjä hevosten kanssa ja ku Elina tuli, niin haettiin Kukka ja Jösse sisälle ja samalla Emmi tuli ottamaan Bemun vaikka se meniki Lopiksella. Jösse oli hienosti harjattaessa ja pysyi karsinassa vaikka ovi olikin auki ja mä Bemun karsinan oven edessä, siis valvonnan alla koko ajan!! Tunti meni muuten ihan loistavasti ja Jösse oli oikein mahti polle, kun kuunteli ohjeita vaikka ehkä hitusen olis voinu olla aktiivisemmin hereillä, mutta mulle kelpas! Aluks mentiin vaan ympyröitä käynnissä ja ku oli niin kylmä ja pappa on niin vanha, niin lavat oli vähä jumis, mut siitä ne sit tunnin myötä verty :) otettiin alkuravit ja lisää ympyröitä ja sit ku hepat oli lämmenny, niin harjoitusravissa vielä lisää ympyröitä! Lämmittelyn jälkeen käynnissä pitkänsivun alussa kirjaimeen ympyrä ja siitä heti jatkettiin avotaivutusta. Jösse on välillä kamalan vahva ja itsepäinen ja jäykkä niin avot voi olla vaikeita ja töitä sain tehdä, mutta ne onnistu hienosti ja onnistuin vaatimaan siltä aika paljonkin! Jei minä! No sit siirryttiin harjotusraviin ja tehtiin samoja juttuja ja mä ja Elina saatiin luvat mennä ilman jalustimia, ku meillä oli siihen sopivat hepat! Jalat tuli tässä kyllä kipeeksi, mutta oli jotenki helpompi keskittyy tehtävään ku ei ollu rasittavia jalustimia jalois :D Ja Jösseki oli rennompi ja kuunteli pidätteitä ku ei huidellu jaloillani miten sattuu ja tasapaino parantuu! Sitte otettiin laukkoja ja neki meni tosi hyvin ja jösse oli rauhallinen :) Välillä oli vaan vaikee saada tilaa laukata ku meitä oli niin paljon ja erästä suloista Kerttua piti varoa ku se huiteli sen jaloilla miten sattuu <3 

No tähän asti kaikki sii hyvin, mutta viimesimpiä laukannostoja otettiin ja ku mä sain nostettua oikean laukan onnisuneesti (välillä oli vaikeuksia ku heppa piti saada eka aktiivisemmaksi ;) ) ja löysin hyvän reitin ympyrälle heppojen keskellä, kun yhtäkkiä Bemu alkaa tulee laukassa suoraa kohti meitä (se siis taisteli Venlan ulkopohjetta vastaan rajusti..) ja ennen ku kumpikaan meistä tajus mitä tapahtuu rysäytti Bemu meinän kylkeen ja mun vasen jalka jää heppojen väliin ja Jösse parka kaatuu kovan voiman seurauksesta! Mä kaadun mukana ja tössähdän hepan viereen ja eka ajatus oli että ei kai Jösselle käyny mitään ja se siitä hetken makaa maassa järkytyksestä sekaisin ja nousee sitten eikä sillä mitään onneks ollu ja oli jo valmis laukkaamaan lisää! Voi sitä tehopappaa! <3 Mulla sen sijaan sääriluuhun tuli hittiä ja on kosketusarka, nilkan taitekohta on ihan pikkuusen turvoksissa ja todella kipiä (varmaan kumpaakin osunu jalustin tms. kova) ja jalkapöytääkin ihan vähän aristaa. Niskat oli mulla on ihan vähän jäykät ja siitä ne varmaan jännitty enemmän, joten pää ei käänny olleskaan ;) Rukoillaan enkeleitä ja jokaista luonnonvoimaa että jalka antaa periks ja huomenna pääsen tallille ja ratsastamaan normaalisti!
 Jösse ja Iirisvarsa odottavat kummatkin innokkaanan sisällepääsyä!

Tässä nyt tää vipu on! 

Päivän positiivisuus: Pysyin rauhallisena vaikka kävi vähän hassusti tunnilla! Ja kädet muistin pitää alhaalla ratsastettaessa!
Päivän biisi: Cheek - kyyneleet ft. Sami Sari, soi päässä vaikka mitä tekis!

tiistai 12. maaliskuuta 2013

It's the wrong kind of place to be thinking of you..

Oi voi voi! Lunta sataa taivaalta lakkaamatta ja mun auton katon päällä on ainaki 30cm lunta ellei enemmänki. Koulullakaan ei pääse liikkumaan ilman että kenkiin menee lunta! Hauska päivä kyllä oli vaikka pelkkää teoriaa olikin. Aamusta tuli ilmi pieni vahinko jota en tässä viitsi mainostaa asianomaisen nolaamisen välttämiseksi, joten se kyllä sai muutamassa meissä hilpeyttä aikaan ja yks muistutti ihan härkää vahingon vuoksi ;) Koirien ja kissojen ruokintatunnilla tehtiin joko oikeat tai feikit barffaussuunnitelmat valitsemalleen lemmikille ja mä tein Nooralle. Ei se oikeestaan niin paljo tulis maksaa, 61,3€/kk mun valitsemilla ruoilla tietenkin ja luuthan ne siinä maksaa joten sen voi korvata luujauheella tai kalsiumjauheella ja antaa vaikka enemmän lihaa ja nappuloita lisäks :) Vois tehä kuviitteelliselle cockerin pennulle barffaussuunnitelman ja ihan vaan kattoo paljo se maksais :P Tänään koulun jälkeen vain löhöän ja katoin kolme jaksoa True Bloodia :3

Siinä olis täydellinen väri mulle eli tan, toki black&tan eli siinä toi tummanruskea korvautuis mustalla. Roanki olis ihan kiva ja niitä onki vähä enemmän markkinoilla! Musta-valkoinen tulee olemaan aina ihan ykköönen väreissä, mutta jos mä sen pennun tässä parin vuoden sisään hankin, niin siitä tulee liikaa mieleen Lumi ja Noora..




Kuva netistä! ^^

Maanantaina oli mukavan lämmintä päivällä ja aurinko paisto! Iltaa kohti alko viilenee, mutta ainakin oli pilvetös sää toisin ku tänään ku koko päivän on satanu lunta taivaan täydeltä ja pitäis yötäki vasten vielä tulla! Autoin laittamaan heppoja kuntoon ja ekan 45min jälkeen oli puolentunnin talutustunti ja talutin Karkkia ja pientä Viivi tyttöä :) Talutuksen jälkeen Ratsastettiin Even kanssa Bemu ja Vipu, ku niille ei maanantaisin löydy sopivaa liikuttajaa, ku kummallaki mielettömästi virtaa vklp jäljiltä, että koulunäpräämisestä ne vaan turhautuu. Bemu meni Evellä tosi hienosti, ainaki ne pätkät mitä mä näin! Vipu puolestaan oli aluksi rauhallinen käynnissä ja ravailutki meni aika hyvin ja saatiin tehtyä ympyröitä, mutta ku notettiin laukkaa niin Vipuraukka sekoo lopullisesti, joten siirtymisten sijaan laukkailtiin pitkiä pätkiä ja vaihdettiin välillä ravin kautta suuntaa :) Ku meinasin ottaa vielä vähä laukkaa, niin Vipua alko selvästi ärsyttää ku se ei päässy täysiä vaan joutu menee ympyrällä, joten ku nostin laukkaa, niin polle vetää päätä alemman ja tekee "pukin" eli peppu nousee ihan pikkaasen ja laukka muuttu tosi vahvaksi, joten sit vähä suutahdin sille ja pysäytin siihen paikkaan. No ku se seisahtu, kiitin ja nostettiin uus melko rauhallinen laukka ja se meni siihen asti hyvin ku mentiin takas peräpäätyyn ja siellä pihalla jotkut luultavasti jätkät veti täysiä joillaki mopedeilla niin että paukku ja Vipu keksii että tässähän syy lähteä lujempaan laukkaan, joten otin sitten raviin ja ravailtiin loppuraveja kumpaankin suuntaan ja sitten se taas rentoutu mukavasti ja ravas rennosti eikä kiihdyttänyt edes suoralle tultaessa :) Loppukäynnit tein maastakäsin niiden saakelin mopeleiden takia! En hitto vie muistanu ottaa kuvaa Vipsukasta, mutta jos huomenna muistaisin ottaa, niin saisin sen tänne huomisen postaukseen :) Ai nii olin rattastuksen jäljeen pitääs Joonalle seuraa maneesissa kun se meni Paronalla ja pistin niille pienen ristikon ja voi kun Pansku niin tykkäs! <3 Tuli oikein kiittämään söppänä kun istuin tuolilla <3

Päätä särkeny jo jonkin aikaa, että ehkä pitäis mennä pian nukkuu niin sais kunnon unet! Yksin ei vaan haluais mennä nukkumaan, kun poikaystävän kainalossa on vaan niin paras <3 Oon asunu Kjoella elokuun puolestavälistä lähtien ja aluks oli sillee ihan kivaa varsinki ku oli lämmintä ja kaikki oli uutta ja ihmeellistä, mutta nyt kun tähän kaikkeen on tottunut ja on pimiää niin ei sitä oo kiva olla yksikseen kämpillä vaikka vaan kerran viikossa, mutta ei mua huvita tulla talliltakaan tänne, ku siel on ihmisiä ja hevosia jotka pitää seuraa. Vaikka onhan mulla arska, mut seki vaan nukkuu jonki 11-12 ku mä meen jo nukkuu! En mä siis masentunu tai yksinäinen sillee oo, mut en vaan tykkää olla täysin yksin aina. Ja ku ekaa kertaa muutin pois kotoa ja kaikki pitää hoitaa ite, niin on tää vaan välillä raskasta, ku kukaan ei hoida mitään sun puolesta... Mä oon kuitenki aina ollu itsenäinen, niin että voin käydä kaupassa ostaas ruokaa ja osaan vertailla hintoja, niin että rahaa säästyy ja aika pihi mä oon, mutta olis kiva jos joskus jääkaappi oli täynnä jonku muun rahoilla!

Mutta että tää ei mee nyt ihan valitukseksi, niin kyllä täällä on sillee hyvä olla että mä pysyn täällä sen 5pv ja käyn koulua tunnollisesti, mut koti on aina koti! <3 Ehkä parasta pimeessä ajassa täällä Kjoella on se että tähdet näkyy!! EI valosaasteita! <3

Tällä kuvalla on hyvä jatkaa huomiseen! <3

Päivän positiivisuus: Minulla on ollut elämässäni aina mahdollisuus tehdä sitä mitä rakastan, olla hevosten parissa.
Päivän biisi: Damien Rice - 9 crimes

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

RAWR!

Voi että on taas viikonloppu mennyt nopiaa ja huomen aamulla taas ajoreissu Kauhajoelle! Nää viikonloput menee oikeestaan aina siihen että vaan löhötellään ja herkutellaan poikaystävän kanssa (ihmekkään jos ei pääse rantakuntoon :D)

Perjantaina aamulla harjooteltiin haavojen sitomista tassusta ja korvasta. Tunnilla oli mukana kaks pientä koiraa, Miran koira Heta ja Lindan pikkuinen pentu Lumia! Ekan tunnin jälkeen menin viemään hepat pihalle aamupalan kera ja Sanna mua vähän autteli! En torstaina maininnukkaan et Sonja pyysi mua hakemaan illalla hepat (Emmi-shettis ja Vilma-lämppäri) sisään ja voi kun ne oli suloisia! Kello oli jotaki puol ysin tienoilla joten pimiää oli! Kun pääsin hallin taakse missä laidun oli niin heppoja ei näy missään, mut langat on ehjät...hmmm... siinä hetken seison ja ihmettelen sit huudan: "VILMAAA!" ja sieltä yhtäkkiä kuuluu hörinää ja kavioiden kopsetta ja laukkaavan hepan siluetti piirtyy maisemaan. Kun saan Vilman kiinni, nii tajuan et Emmi ei tullu, joten huudan: " EMMIII TUU TÄNNE" ja nään kuinka vaalea shettis köpöttää ja viimein laukkaa mun viereen ja otan sen kiinni. Yleensä Emmi tulee vapaana sisään, mut en ollu ihan varma aluks, mutta ku se siinä vierellä köpötteli, nii heitin narun kaulalle ja niin se tuli vapaana ja mulla oli yks käsi oven avaamiseen! Söppänät ne on! <3

No koulussa oli muilla tunneilla vähä tylsää kun kivoilla koiratunneillakin sai atk-luokassa tehtävän tehtyä nopeesti valmiiksi, niin aloin taas kattelee pentueita, mutta viime aikoina lansu on vaihtunu cockeriin! Mikä muhun on menny?? O.O Siis ku meillähän on se lansuvanhus ollut nyt kohta 11 vuotta ja vaikka se ei todellakaan mikään täydellinen oo, niin lansut on yleensä hyviä koiria ja aika kivoja kouluttaa! Tää meidän oma nyt sattuu olemaan pöpi päästään + koulutus meni väärin :( Mutta siis nyt on yhtäkkiä tullu intohimo cockereihin. Innostus varmaan lähti Lumista, joka on muuten aivan ihana koira. Se on ysävällinen muita koiria kohtaan ja haluaa olla ihmisten kanssa vaikka onhan siinä koulutusvikaa, mistä en nyt ala ketään osoittelemaan, mutta kuka nyt täydellinen olisi :))) Kuitenkin aloin miettimään, että ekaksi omaksi koiraksi se voisi olla helpompi kokonsa vuoksi, kun voisi muuttaa pieneenkin kämppään kuljettaminen olisi helpompaa luultavasti syö vähän vähemmän! Eikä niillä ole sillee kovin paljoa sairauksia tai siis yleisesti ne on terveitä tai siis...mmm... no sitä on hankala selittää, mutta kaikilla koirilla, kissoilla hamtereilla ja ihmisilläkin on sairauksia joita ei voi välttää se kuuluu elämään! Kirjavan itelleni halusin ja jos saa oikeesti valita, niin musta-valkoinen on se mun juttu mistä tykkään! Sen kanssa vois harrastaa agilitya, tokoa ja jopa jäljestämistä :)
Lumi mun kanssa koulussa ja päästiin mettään juokseltelemaan!

Enhän mä nyt vuoteen vielä ainakaan voi ottaa sitä, vasta kun koulusta valmistun, mutta aattelin nyt lukee Cesar Millanin kirjoja ekana pennus kasvatuksesta ja Sannalta saan lainaksi Tuire Kaimion pennun kasvatus -kirjan :) Ehtii sit miettii kaikenlaista ennen ku varsinainen koira sitten tuleekin! Ja tiedän että tuo Cesar joissakin saa korvat savuamaan, mutta omasta mielestäni Cesarin koulutus ja kasvatusmenetelmät on hyviä. Ei kaikki tietenkään voi toimia siihen mun koiraan, mutta kun saan ajan kanssa sisäistettyä tietoa, niin opin mikä on mulle hyvä ja kun koira tulee, niin mikä on sille hyvä :) En oo sellaanen ihminen joka uskoo vain tiettyä ihmistä yhdesä asiassa vaan otan tietoja kaikkialta toisesta taholta ehkä vähän enemmän ja toiselta vähemmän. Mutta esim. jos mun mielestä Millan on hyvä tyyppi, niin ei se mulle mikän jumala oo! :D Että osaan olla eri mieltä, kuunnella joka tahoa ja muodostaa niistä oman mielipiteeni moraalini mukaan. Ohhoh ku tulikin tekstiä vaikka  eka aattelin että en saa mitään aikaaseksi! On vaan niin mukavaa kun pääsee kirjoottamisen makuun jostakin asiasta, niin siitä sit vaan kirjoottaa ja kirjoottaa! Ja mielipiteitähän riittää joka makuun, kuten tänään on tullut todistettua :)

Päivän positiivisuus: Olen oppinut ilmaisemaan itseäni myös kirjoittamalla!
Päivän biisi: Darksiders 2 Guardian theme (pakko  vähän selittää.. J pelaa tätä peliä ja soittaa joka kerta tän biisin. Itekki rakastan tätä sen eeppisyyden vuoksi!)

torstai 7. maaliskuuta 2013

The thunder of the drums dictates

07:00 Herään herätyskellon soittoon ja painan sen pois. Ajattelen: "Jos mä heilutan mun varpaita, niin en nukahda ja voin maata vielä hetken sängyssä" No kuten arvata saattaa että unohdan varpaani ja herään 07:35 ja nousen salamana ylös, sillä mulla on 5 min aikaa olla valmis kunnes kaveri tulee alas ja kävellään kouluun! Että hyvin alko päivä kun 10 min heräämisestä toppatakki päällä pakkaseen ja ihan unenpöpperössä ja hiukset sekaisin... Se taisi olla A) Nopea herääminen ja B) hetki kun miesten mielestä nainen on kauneimmillaan, juuri heränneenä! Harmi etten voi kysyä poikakaveriltani tätä, sillä hän asuu Seinäjoella ja minä Kauhajoella arjet! Aika mukava päivä oli vaikka vain teoriaa, mutta nopeasti aika meni ja oppi taas vähän uutta :) Päästiin kolmelta ja kävin vaihtamassa vaatteet kämpillä ja tsekkasin samalla mun ylioppilaskuvat jotka mun pitää lähettää muistitikulla mummolle Helsinkiin. Tässä yksi mielestäni onnistunut kuva minusta :)
Pääsin ylioppilaaksi 5.12.2012

No ruokailun jälkeen vein Sonjan ja Sannan Sonjan kämpille ja jotenkin onnistuis saamaan autoni sinne pihaan jumiin lumihankeen, mutta onneksi oli kaksi vahvaa apuria työntämässä mut pois :D Ja matka tallille saattoi alkaa!

Heti talliin päästyäni katoin kellä menin ja Jössepappahan se siinä ja vielä estetunti! :) Heti viideltä oli talutustunti ja tietenkin sain taluttaa Jössykkää ja se oli taas mahtava ja kuunteli ratsastajaa ja mua tosi hyvin! Talutuksen jälkeen tuli vähän kiire kun yleensä meen seiskan tunnilla, mut tuntilaisten tasoittamiseksi mua saatetaan siirrellä kuudentunnille kuten tänään, mutta tänään se oli ihan OK kun oli esteitä ja Jössellä ei voi hypätä kovin korkeita, kun iskee rimakauhu, joten tällä kuuden tunnilla mutenkin hypätään matalaa, niin en tarvinnut erikoiskohtelua ja ku ei meitä loppujen lopuksi ollut kuin kolme hyppääjää, niin oma vuoro tuli nopeasti! :) Vähä jumppasarjaa hypeltiin ja yks vino ja 20m suorasuhteutettu :) Jumppasarja meni paremmin kuin odotin ja pääsin hyppäämään laukassakin suoransuhteutetun vaikka laukassa lähetyessä Jösse saattaa tulla liian vahvaksi, mutta meillä meni mielestäni aika hyvin! Tunnin jälkeen otin hepat sisälle ja annoin heinät ja sain ekaa kertaa pistää hevosen kävelykoneeseen joka joli helppa :) Jeij minä!
©Emmi, muutama viikko sitten otettu kuva
musta ja Jössestä. Papalla paras ilme!

Vaikka tälläviikolla onin ollut ihan hirveäkamalanhirmuisenkova ikävä kotiin, niin kyllä täällä Kauhajoella on se ihanaa, että tähdet näkyy, kun ei valosaasteet pilaa niitä! <3

Päivän positiivisuus: Muhun luotetaan :)
Päivän biisi: Woodkid - Iron

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa..

Uhhuh mikä päivä! Aamulla oli mukavaa kun sai mennä vasta ysiksi kouluun ja maatilaan, vaikka kolme tuntia menikin traktoria "korjatessa" eli minä ja Sanna vaan istuttiin puhelimet kourassa ku pahaset teinitytöt! Päiväkahvilla Sonja tarjos mulle ja Sannalle voisilmäpullat! <3 Aamulla ja iltapäivällä sato lunta ihan mielettömästi ja tuuli ihan kamalasti!
Sonja peruuttaa metsätraktoria hitsaushalliin lumisateessa
Letku vähä vuosi :D

Iltapäivällä pääsi pitkästä aikaa tallille ja heti pistettiin hommiin, ku Fia piti pistää kuntoon ja Rinin kanssa piti auttaa. Hain sit loput tuntsarit sisälle ku oli kamala keli, mut yksäreitä en viihtiny ku ei tienny tuleeko omistajat illemalla... No ne jäi sinne kärsimään ja mä menin sisälle harjaamaan Latea open pyynnöstä :) Se höpsö oli niin innokas auttamaan että meinas sotkea koko homman :D Harmi etten saanu siitä kuvaa phköilemässä siinä karsinan ovella! No sain auteltua muita siinä ku Riniponi jolla menin oli edellisellä tunnilla. 

Siis mä en oo ennen menny Rinillä, ku se lähti Vaasaan ennen ku tulin Tommin tallille tunneille. Se on semmoinen pieni musta poni jolla on ihan kiitettävästi energiaa, mutta ei lähe käsistä. Meillä oli aika vauhdikkaiden hevosten ryhmä, joten aluksi harjoiteltiin pysähtymistä ja liikkeelle lähtöä pehmeästi ja istunnalla ja kohta tehtiin samaa käynti-ravin kanssa. Sitten otettiin laukkoja jotta saadaa hepat hereille tai virrat pois, mutta vaikka Rini olikin aluksi reipa, niin laukassa sitä ei kiinnostanut pätkän vertaa, joten kun se viimeisen kerran rikkoi raville ilman käskyä halusin sen tietenkin nostamaan vielä yhden laukan jotta tietää että kuka määrää! No Riniä ei tainnut kiinnostaa liikkuminen joten kun raippaa ei ollut annoin kunnolla pohkeesta josta tämä poni taisi suuttua! Tedoksi että Rini laukkaa pää alhaalla ns. "muodossa" ja kun se otti yhden laukka-askeleen myötäsin ohjasta ja nojauduin vähän eteenpäin, jotta se saisi tilaa ja voimaa laukata, mutta kuinkas kävikään, kun se yhtäkkiä vinkaisi ja pukitti pienen pukin, mutta kun olin jo nojautunut automaattisesti eteenpäin antoi pikku pukki minulle vain liikenergiaa kaatua kaulalle. Salaman nopeasti päättelin että en jaksa punnata itseäni ylös, vaan parempi tiputtautua kaulaa pitkin, kuperkeikalla (jossa iskuvoima osui onneksi pehmeään takapuoleeni) jaloille, poni kiinni ja selkään. Olen päättäväinen eläinten kanssa ja teen homman loppuun juuri niin kuin oli tarkoitus ja jaksan jankata kunnes saan haluamani, joten mun kanssa ei sit ryppyillä karvaturrit!! ;) Kun pääsin selkään sanoin opelle että otan vielä laukkaa, sillä en halunnut olla laukkaamatta vain siksi että tipuin oman virheeni takia. Olen vain yhteen hevoseen menettänyt luottamuksen (Hara) koska sen pukittelut oli arvaamattomia eikä itsellä oikeastaan ollut niihin osaa eikä arpaa, kun taas kaikissa muissa tippumisissa vika juuri tippumiseen on ollut oma ja pienillä asennonmuutoksilla olisi säästytty mustelmalta :)
    Niin siis taisin vähän eksyä tunnin aiheesta... Ups! Lopputunnista teimme etu- ja takaosakäännöksiä, Rini meni lopuksi hienosti kun pääsin itse kärryille! Mulla on aina ollut vaikeuksia muistaa jalkojen asennot eri käännöksissä ja kun viimein hiffasin, niin hienosti meni! Lopuksi vielä laukattiin, mutta Rini oli niin innoissaan, ette osannut tehdä muua kuin pyöriä paikallaan kun yritin nostaa laukkaa, joten ravailtiin ja sitten kun saatiin vetojuhta, niin johan nousi mahtava ja pyörivä laukka toisin kuin alussa :) 
Tässä on tää Rini polluska :)

Kun tallihommat oli tehty, niin tein vielä terveydehoidonkotitehtävän joka kuuluu näin: Mittaa omalta koiraltasi/kissaltasi pulssi ja hengitystiheys. No eihän tuo Arska oikein koirasta käy vaikka söpö onkin, joten käytin sitten Onnia hyväkseni kun se niin rakastaa ihmisiä ja rapsutteluja joten se oli helppo kohde toimia yksinään :)

Päivän positiivisuus: Oon hyvä (ninja) tippumaan hevosen selästä! Siis jos hevonen pukittaa, säikähtää, kieltää esteelle tms.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Hi-hi-hiihtoloma!

Uhhuh! Aikaa kulunut siitä kun viimeksi kirjoitin... Mutta viime viikolla oli hiihtoloma eikä mielestäni tapahtunut niin paljon, että olisi ollut hyvä kirjoittaa kunnon tekstiä :) Joten pyydän anteeksi, jos joku olisi odottanut tekstiä kuin kuuta nousevaa! Saatte nyt mahtavan tiivistelmän mitä hiihtolomalla tapahtui:


Maanantaina olin illan töissä Joupin S-marketissa, tiistaina oli löhöilyä ja illalla menin lapsuudenystäväni Ellun kanssa lenkille koiriemme kanssa. Wertti on Nooran vanha ystävä ja oli mukavaa nähdä että mummeli osaa vielä olla siivosti ja leikkiäkkin nätisti tuttujenkoirien kanssa :) Wertistä löytyy lisää Koiran elämää osiosta!

Keskiviikkona tyttökaverini tulivat käymään ja vietimme hauskan illan jutellen, nauraen ja herkutellen! <3 Illalla menimme vähän pienemmällä porukalla Karmaan tanssimaan ja hauskaa oli! Eikä rahaakaan mennyt ollenkaan kun oli ilmainen sisäänpääsy ja join vettä koko illan :) Jei minä! Torstaina menikin sitten rahaa keskiviikonkin edestä kun pyörähdin Lakeuden Shoppiksella (kirppis) ja löysin mahtavan villatakin 5€, Dumbo DVD 4€ ja verhot välikköön 2€ ennen kuin hain J:n kotiin joka oli ollut illan kotona kun tyttöystävä päästelee tanssien höyryjä :D Muuten päivä meni löhötessä...

Maailman ihaninta teetä tuo ylempi! <3

Perjantaina olin taas illan töissä ja kun pääsin ysiltä pois hain J:n ja menimme yhdessä hänen kaverilleen vähän pelailemaan ja viettämään iltaa mikä oli todella hauskaa ja TODELLA erilaista verrattuna tyttöjeniltaan! Noora raukka jäi sinä iltana ilman lenkkiä ja ilman ruokaa, mutta eipä se näyttänyt vanhusta haittaavan vaan aamulla sai pitkän lenkin ja ruoka maistui kunnolla ;) Lauantaina töitä töitä töitä ja sitten illaksi rakkaan kanssa viettämään lauantai-iltaa itse tehdyn pizzan äärellä. Sununtai olikin viimeinen päivä kun saimme nauttia täysin kaksistaan olosta ja iltapäivällä pakkasimme (pikemminkin pakkasin) tavarat ja menimme J:n luokse. Maanantaiaamulla olikin pitkästä aikaa aikainen herätys, kun vein J:n kasiksi kouluun keskustaan, hain Coffee Housesta kahvin mukaan ja menin äitille aamupäiväksi. Yhdeltä mulla oli rokotus, joten siksi ylimääräinen vapaapäivä, jealous? <-- vapaapäivästä EI rokotuksesta! Illalla ennen kun mun piti lähteä kävimme J:n kanssa syömässä kiinalaisessa. Om nom kun mä rakastan tän paikan ruokaa! kuva alla.



Tänään tiistaina oli eka koulupäivä 11 päivään ja olihan se mukava nähdä tuttuja naamoja <3 Päivä oli kyllä aika mahti ja lujaa meni :D Nauratti niin kamalasti, että sen voi jo luokitella vatsalihastreeniksi! Osasyynä varmastikkin tämä mahtava video: What if wild animals ate fast food animaation ideana, että jos villieläimet söisivät pikaruokaa.

Viikon positiivisuus: Sai nauraa paljon ihanien ihmisten seurassa! Kiitos! <3
Viikon biisi: Marion Rung - Tipi tii (euroviisut 1962)