tiistai 26. maaliskuuta 2013

Silver Fang!

Ja taas Seinäjoella! Justhan mä täältä eilen lähdin... no tänään siis tultiin koulusta hevosella vaan -koulutushankkeessa elikeinotalossa, joten ei ihan tylsä päivä vaikka istuminen ei ookkaan mun juttu :) En illalla jaksanu enää kirjoottaa ku oli nii rankkaa kaiketi tallilla että melkein nukahin koneelle! En siis jaksanu eilen aamulla mennä kouluun olleskaan (hupsista) mutta mulla on ehkä ihan kelpo selitys! Illalla J kysy multa että jäänkö aamulla sen kainaloon ja kun mietin että meil on hierontaa koko päivän ja olkapäät sökönä enkä oikein tuu juttuun sen open kanssa niin lämmin rakkaan syli painoin HYVIN paljon vaakakupissa ;)
Nii hei siis ku tällä viikollahan on pääsiäinen ja meidän ratsastuksenopettaja Pauliina lähti Epsanjan lämpöön niin mulle, Evelle ja Emilialle jäi, tai no saatiin vastuu tuntsareiden liikuttamisesta! Aika mukavaa saada vastuuta ku entises ratsastuskoulussa en oikeestaan saanu sitä yhtään vaikka 7vuotta siellä kävin ja nykyisessä alle vuoden, mutta täällä on luultavimmin paremmat mahikset siihen ja mussa nähään enemmän potentiaalia :)
Tänään oltiin Even kanssa kahestaan tallilla joka oli aika outoa, mutta liikutettiin hepoisia. Mä liikutin Vipun ja Muumin ja Evelle jäi Bemu ja Lopis. Bemu oli ainoo jolla oli virtaa ja kaikki muut oli laamoja! :D Jösse ja Fia oli ratsastuksen aikana kävelykoneessa ja vaikka aluks oli vaikeuksia saada se toimimaan Vipu oli ihan suhkoht rauhallinen, mutta kun mä olin kerran selässä nii se oli aika hyvä. Otettiin alkukäyntien jälkeen ravia vaan ympyröillä ja vähä suorallaki ku ku oltiin verkattu niin harjotusravissa pohkeenväistöä kumpaanki suuntaan. Maneesissa oli myös kolmas ratsastaja omalla hevosellaan ja kun hän alkoi laukkaamaan, niin kumpikaan meidän hevosista pysyny enää nahoissaan ja oli pakko päästää ne laukkaamaan! Bemu kuulemma oli aika virkiänä, mut vipu oli kiva ja meni tosi rauhallisesti aika laamamaisesti... epäilen että sillä meni joko kivi väärään paikkaan (vaikka kengätön on) tai astui jossakin vaiheessa huonosti kun ravissa ontui hieman, joten otin käyntiin ja taluttelin sitä ja vein talliin. Kuumotusta en tuntenut enkä turvotustakaan :/ Otin sitten Joonan kanssa Fian ja Jössen pois koneesta ku Eve vielä käveli Bemulla.
Seuraavaksi mentiin uudestaan hevosten selkään ja Joona tuli Paronalla meidän kanssa. Oli virhe laittaa radio päälle kun Muumi ei voinu mennä päätyyn olleskaan vaan yritti lähteä täysiä karkuun joka kera.. pari kertaa sain sen päätyyn, mutta laukat otettiin keskiympyrällä. Tein samaa ku vipun kanssa ravissa että eka verkkaus ja sitten harjotusravissa väistöjä :) Kumpiki meni aika hyvin! Oikees laukas Muumi oli pitkä pötkö vaan, kun oli kallellaan sisälle ja katteli ulos, mut en jaksanu sit ruveta tappelemaa, ku oli olkapää niin kipiä.. oli se myös hirveen laiska joten keskityin tasaiseen vaihtiin ja reittiin! Vasempaan löyty enemmän virtaa ja oli taipuneena vasemmalle joten nautin vain tasaisesta kyydistä ;)
Oli tarkootus ottaa tuntsarit sisälle ja niille heinät, mutta joku ihana mysteerihenkilö otti kaikki sisälle ja anto heinätki, nii me sitten ruokittiin hepat ja lakastiin käytävä, mutta silti olin ysiin tallilla... Hupsista keijakkaa! :) mutta ihana päivä oli! <3 No nii nyt tulee sitä tekstiä :)

Päivän positiivisuus: Oon hyvä ruuanlaittaja ainaki J:n mielestä <3
Päivän biisi: Hopeanuolen tunnari!! Katotiin J:n kanssa viikonloppuna viimeinen levy leikkaamattomista versioista ja hyvä oli! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti