keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa..

Uhhuh mikä päivä! Aamulla oli mukavaa kun sai mennä vasta ysiksi kouluun ja maatilaan, vaikka kolme tuntia menikin traktoria "korjatessa" eli minä ja Sanna vaan istuttiin puhelimet kourassa ku pahaset teinitytöt! Päiväkahvilla Sonja tarjos mulle ja Sannalle voisilmäpullat! <3 Aamulla ja iltapäivällä sato lunta ihan mielettömästi ja tuuli ihan kamalasti!
Sonja peruuttaa metsätraktoria hitsaushalliin lumisateessa
Letku vähä vuosi :D

Iltapäivällä pääsi pitkästä aikaa tallille ja heti pistettiin hommiin, ku Fia piti pistää kuntoon ja Rinin kanssa piti auttaa. Hain sit loput tuntsarit sisälle ku oli kamala keli, mut yksäreitä en viihtiny ku ei tienny tuleeko omistajat illemalla... No ne jäi sinne kärsimään ja mä menin sisälle harjaamaan Latea open pyynnöstä :) Se höpsö oli niin innokas auttamaan että meinas sotkea koko homman :D Harmi etten saanu siitä kuvaa phköilemässä siinä karsinan ovella! No sain auteltua muita siinä ku Riniponi jolla menin oli edellisellä tunnilla. 

Siis mä en oo ennen menny Rinillä, ku se lähti Vaasaan ennen ku tulin Tommin tallille tunneille. Se on semmoinen pieni musta poni jolla on ihan kiitettävästi energiaa, mutta ei lähe käsistä. Meillä oli aika vauhdikkaiden hevosten ryhmä, joten aluksi harjoiteltiin pysähtymistä ja liikkeelle lähtöä pehmeästi ja istunnalla ja kohta tehtiin samaa käynti-ravin kanssa. Sitten otettiin laukkoja jotta saadaa hepat hereille tai virrat pois, mutta vaikka Rini olikin aluksi reipa, niin laukassa sitä ei kiinnostanut pätkän vertaa, joten kun se viimeisen kerran rikkoi raville ilman käskyä halusin sen tietenkin nostamaan vielä yhden laukan jotta tietää että kuka määrää! No Riniä ei tainnut kiinnostaa liikkuminen joten kun raippaa ei ollut annoin kunnolla pohkeesta josta tämä poni taisi suuttua! Tedoksi että Rini laukkaa pää alhaalla ns. "muodossa" ja kun se otti yhden laukka-askeleen myötäsin ohjasta ja nojauduin vähän eteenpäin, jotta se saisi tilaa ja voimaa laukata, mutta kuinkas kävikään, kun se yhtäkkiä vinkaisi ja pukitti pienen pukin, mutta kun olin jo nojautunut automaattisesti eteenpäin antoi pikku pukki minulle vain liikenergiaa kaatua kaulalle. Salaman nopeasti päättelin että en jaksa punnata itseäni ylös, vaan parempi tiputtautua kaulaa pitkin, kuperkeikalla (jossa iskuvoima osui onneksi pehmeään takapuoleeni) jaloille, poni kiinni ja selkään. Olen päättäväinen eläinten kanssa ja teen homman loppuun juuri niin kuin oli tarkoitus ja jaksan jankata kunnes saan haluamani, joten mun kanssa ei sit ryppyillä karvaturrit!! ;) Kun pääsin selkään sanoin opelle että otan vielä laukkaa, sillä en halunnut olla laukkaamatta vain siksi että tipuin oman virheeni takia. Olen vain yhteen hevoseen menettänyt luottamuksen (Hara) koska sen pukittelut oli arvaamattomia eikä itsellä oikeastaan ollut niihin osaa eikä arpaa, kun taas kaikissa muissa tippumisissa vika juuri tippumiseen on ollut oma ja pienillä asennonmuutoksilla olisi säästytty mustelmalta :)
    Niin siis taisin vähän eksyä tunnin aiheesta... Ups! Lopputunnista teimme etu- ja takaosakäännöksiä, Rini meni lopuksi hienosti kun pääsin itse kärryille! Mulla on aina ollut vaikeuksia muistaa jalkojen asennot eri käännöksissä ja kun viimein hiffasin, niin hienosti meni! Lopuksi vielä laukattiin, mutta Rini oli niin innoissaan, ette osannut tehdä muua kuin pyöriä paikallaan kun yritin nostaa laukkaa, joten ravailtiin ja sitten kun saatiin vetojuhta, niin johan nousi mahtava ja pyörivä laukka toisin kuin alussa :) 
Tässä on tää Rini polluska :)

Kun tallihommat oli tehty, niin tein vielä terveydehoidonkotitehtävän joka kuuluu näin: Mittaa omalta koiraltasi/kissaltasi pulssi ja hengitystiheys. No eihän tuo Arska oikein koirasta käy vaikka söpö onkin, joten käytin sitten Onnia hyväkseni kun se niin rakastaa ihmisiä ja rapsutteluja joten se oli helppo kohde toimia yksinään :)

Päivän positiivisuus: Oon hyvä (ninja) tippumaan hevosen selästä! Siis jos hevonen pukittaa, säikähtää, kieltää esteelle tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti