keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Baby look at us, the way we move from side to side, it's all so smooth.

Noniiin! Mikäs päivä tänään onkaan... Nii joo keskiviikko! Oon ihan perjantaissa ku tänään loppu koulu ja alko pääsiäisloma, mut toisaalta ei voi olla perjantai ku oon vielä Kjoella liikuttelemassa heposia perjantaihin asti :D Ja voi olla et tähän sekaisuuteen vaikuttaa parin tunnin yöunet viime yönä, joten älkää ihmetelkö jos tekstissä on paljon virheitä, mut siitä myöhemmin!
Pieni korjaus edelliseen tekstiin! Kirjoitin sen tiistaina ja puhun siinä maanantaista... no puolustukseksi voin sanoa että kirjoitin sen puhelimellä kyseisessä koulutuksessa joten ajatukset saattoivat vähän harhailla! :)

Tiistaina tallilla:
Oltiin Emilian kanssa kahdestaan liikuttamassa hepoisia. Mulle tuli Jösse ja Muumi ja Emilialle Spirru ja Rini. Meni taas aikataulu tiukalle ainaski Kukan takia ku se karkas taas tarhasta ja ku ekaa kertaa laitoin ruoat hepoille nii piti koko ajan olla nenä kiinni papereissa :D No siis ekana mentiin Jössen ja Spiritin kanssa maneesiin ja siel oli vaan muutama heppa, joten tilaa oli! Tein ihan vaan perusjuttuja kuten ympyröitä jotta saan sen kulkee suoraa ja etupään halintaan ja sit kulmas ympyrä ja siitä avotaivutusta pitkällä sivulla. Harjootusravissa samaa ja sit laukassa tein aluks ympyröitä ja lopuks annoin Jössen päästellä suorilla ja se pappahan päästeli! <3 Muumi sen sijaan oli vähä vaikee tapaus ku sen lähelle ei kansti tulla heposella tai tulee kenkää! Sit se oli vielä ihan pöhkö eikä suostunu menee kunnolla päihin joten loppujen lopuksi olin aika paljon keskellä enkä oikein jaksanu tehä paljo mitää kuhan liikku... paitsi harjootusravissa tein pohkeeväistöä :) Sit tuli vähä kiire ottaa hepat sisälle ku alko olla niin myöhä ja heinät ja kaurat nassuun ja kotia! Kello oli jo puol kymmenen ku pääsin kämpille.. Sit nopiasti nukkumaan ku aamuyöstä piti herätä aamunavettaa varten, mutta se ei ollutkaan ihan niin simppeliä!

Keskiviikko koulussa:
Aamulla oli siis 4.50 herätys, mutta en saanut nukkua edes noin myöhään kun vaikka menin kymmenen aikaan nukkumaan niin meni muutama tunti ennen kuin sain unen päästä kiinni. Ekan kerran heräsin varttia vaille kaksi kun säikähdin että oon nukkunu pommiin ja kun sain taas unen päästä kiinni niin näin jotain todella kummallista painajaista joka oli todella AHDISTAVA ja PELOTTAVA! Joten sitten viimein makasin kolmesta herätykseen asti sängyssä ja nousin ylös muutaman tunnin yöunien jälkeen ja nokka kohti aamulypsyä! (ei en tarkoita Suomipopin ohjelmaa!) Navetassa oli ihan mukavaa vaikka kova väsy olikin. Ysiltä päästiin pois ja menin käymään suihkussa ja välipalla kämpillä ja sen jälkeen takas koululle siinä 11 maissa pikapesemään auto painepesurilla ja ihan tarpeeks puhdas siitä tulikin! Ruokailun jälkeen meillä oli navetannäytön kirjallinen tentti, joka meni vähän niinkuin perseelleen, mutta saimpahan terveydenhuollonkokeesta (tuotantoeläimet) 2½! Jee! Lopuksi 2h jalostusta ja 1h terveydenhuoltoa (koirat/kissat). Sitten otin Emilian kyytiin ja suuntana talli!

Keskiviikko tallilla:
Tänään oli vain yhdet hevoset ratsastettavana ja mä menin Fialla ekaa kertaa ja Emilia meni Lopiksella. Lopis oli eka laama ja sitten sai yhtäkkisen piristysruiskeen (a miracle? No..) No siis ei tehty mitään sen ihmeellisempiä kuin vähä taivutuksia että saatiin ohjat kunnolla tuntumalle, ku en siis oo Fialla ennemmin menny. Vähä sillä tais olla jotaki henkisiä ongelmia liikutuksen suhteen, mutta vauhdissa nekin unohtu! Ravi oli hauskan tuntuusta ku se on semmoonen lämppäri! Tasainen se oli kyllä mennä harjootusravissa kun ei mitään pomppuja ollu askelluksessa :D Laukka on tällä semmoonen että se on kolmitahtinen, mutta jokin siinä tuntuu nelitahiselta, joten pitää olla kokoajan hereillä ettei vahingossakaan riko raviin. Siinä laukailtiin kumpaakin suuntaan ja yritin saada sitä vähä pyörimään ja mielestäni ekaksi kerraksi sain ihan kohtalaisen tuntuman kun nostin vähä päätä ylös ja yritin saada jalkoihin lisää voimaa alle ja loppuraveissa Fia liikku niin sutjakasti, että sai vaan nauttia kyydistä ja sain koottua ravia hieman pienemmäksi ettei oltu ihan makkarana maneesin lattialla! :) Tunnin jälkeen oli luppoaikaa (mukavaa) ja Eveki tuli kattomaan meitä Tuuli koiransa kanssa ja kun Venla oli saanu vanhempansa suostuteltua tuomaan Fionan maseesille, niin mentiin kolmestaan kattoo hetkeksi sen ratsastusta. Harmi ettei päästy lähempää vielä kattoo ku piti lähtee hakee heposia sisälle, en kerralla sitten! Tästä pääsee Venlan blogiin lukemaan ratsastajan näkökulma ratsastuksesta ja tutustumaan ratsukkoon! :) Haettiin hepat sisälle, jaettiin iltaheinät ja kaurat kans, sit kotia kohti!

Siin on Fiiuli, vuoden opetushevonen!

Päivän positiivisuus: Kykenin menemään aika hyvin tuntemattomalla hevosella.
Päivän biisi: Darin - Step up, muistoja <3

5 kommenttia:

  1. Sun pitää joskus tulla meille Fionalla rattastamaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi se olis ihanaa! Pitäiskö mun tulla pian ku 15. Päivä alkaa työssäoppiminen sjoella ja seuraavaks oon kjoella vasta syksyllä? :)

      Poista
    2. Joo, vaiks tällä tai ens viikolla;D ?

      Poista
  2. ensviikon tiistaina ehtisin :) Mites me tää asia saatais sovittua.. saatko joltakulta mun numeron tai saako mä sun joltakulta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. me ollaan silloon rukalla lauantaihin asti:/ *repii hiuksiaan* mun numeron saa kristalta. Tai sitte voit laittaa sun numeron mun sähköpostiin:) venla.kivimaki@gmail.com

      Poista