perjantai 22. maaliskuuta 2013

Mullon liian paljon virtaa ja siistit kengät!

Joo sori tuosta keskeneräisestä ulkoasusta tiedän se oli kaamea eikä saanu mitään selvää, mut tein sitä koulussa ja välkkä loppu yllättäen kesken, nii piti tallentaa se vaan sillee ja mennä alta pois! Mutta nyt on kunnollinen ulkoasu valmis ja aattelin eka et se olis talvinen kuten ulkona näyttäisi vielä olevan (...), mut sit mietin et kesä on kuitenki kaikkien mielessä ja haaveissa ja nyt joka kerta ku kirjootan blogiin tai joku lukee sitä, niin tulee ihanankarsee ikävä kesää! Hehee!

Ruskea villatakki: Löysin sen kirpparilta 5€. Ulottuu melkein polviin ja
yksi nappikiinnitys kuten kuvassa näkyy. Alunperin H&M:n.
Mustat farkut: Löysin tänään perjantaina Mick's:stä. VERO MODAn
ja makso alunperin 35€, mut sain ne 23€ :)

Nam nam mantelit on hyviä! <3 Oon ehkä ihan vähän koukussa niihin...

En eilenillalla jaksanut kirjoottaa enää torstaista ku piti illalla pakkailla ja olin vasta ysin jälkeen kämpillä, mutta nyt muistelen eilistä ja kerron! Aamupäivä oli muistaakseni jotain normi koulujuttuja lehmistä, sioista ja vuohista. Ruokailun jälkeen yks tunti teknologiaa ja SITTEN.. *rummun päristyksiä* Kauan odotettu saksanpaimenkoiran avaus! WOHOO!! Tai sitten ei... Siis meidän tutkintoluokka ja "normaali" eläintenhoidonopiskelijat oltiin samalla tunnilla jossa eläinlääkäri (toimii myös meidän opettajana) avasi kauan sitten lopetetun löytökoiran, jonka siis oli ihan itse lopettanut. Oppilaat saivat katsoa avausta ja sen jälkeen tutkia koiran anatomiaa. Itse en kestänyt mahan avausta pidemmälle vaikka selkäpuolelta katselinkin ja klo 14 kahvin jälkeen lähdin kylälle kiertelemään, kun ei ollut muutakaan tekemistä, mutta löysimpähän halvalla jauhelihaa jota voin tehdä ensiviikolla kun to ja pe ei oo koulua! :)

To aamulla oli hienosti auton tuulilasi jäässä :)

Tallilla oli taas vipinää ja vilkettä kun oli talutustunti! Ite olin taas kuuden tunnilla ja Jössellä sain mennä<3 Hoidettaessa talutustunnille sitä kiukutti kamalasti, mut siitä se sitte piristy ku tajus et pääsee töihin. On se hassu ku varuteiden laitto on niin kamalaa, mut heti ku ne on päällä niin se muuttuu niin pirteäksi ja iloiseksi papparaiseksi... Vanhuus ei tule yksin ;) Muutama halus mennä ilman satulaa ja mäki oisin menny mielihyvin Jössellä ilman satulaa, mutta sen säkä ja selkäranka on niin selvästi näkyvissä että ratsastuksesta ei tuu mitään... Joten menin sit satulalla ja harjotusravi ja laukka tehtävät ilman jalustimia :) Aluks perus lämmittelyt ja sit alettiin taivuttelee ympyröillä ja kunnon kulmat ja sit vielä loivaa kiemurauraa. Selvästi Jösse yritti vähä kiusata mua, ku jokaiseen kulmaan kun laitoin sen meneen kunnolla, niin se yritti hidastaa käynnille, mutta kun tarpeeks monta kertaa käskin liikkumaan tasaaseen tahtiin, niin sit neki helpottu! Ja opin uuttakin, mikä on mahtavaa koska mä nyt oon ratsastanu jo kaheksan vuotta ratsastuskoulussa, niin harvoin tunnilla oppii kunnolla uutta! Tai no muokkasin vanhaa tietoa uuteen, mutta silti! Siis loivalla kiemurauralla kun oli palaamassa uralle, niin piti tehdä suoristuksen jälkeen väistö uralle niin että hevonen kulkee uran suunnassa pitkittäin (kylki edellä) uralle takaisin. Mulle ei oo koskaan huomautettu, että ulko-ohjan tuki on se ratkaiseva  tekijä, vaan on vaan kehuttu kun on saanut hepan edes jotenkin väistämään ja yleensä se on tapahtunut väistävää pohjetta paukuttamalla, joten ulkopohje vaan vähä tukee etupäätä ja sisäpohje heilu minkä kerkiää... Ei kovin kaunis näky sen sanon!! Mutta onneksi tehtiin tää tehtävä ku opin että kummatkin pohjeen vartalon ympärille kiinni ja mieletön hidastus ja varsin ulko-ohjan tuki on todella tukeva ja se "pidättävä" ohja. Ja Jössen kanssa saikin sitten sitä "pidättävää" ohjaa käyttää, mutta onnistui se ja ravissa vielä paremmin vaikka olisi siinä parantamisen varaa, mutta onneksi ensiviikolla kun liikutan Even ja Emilian kanssa hevosia niin voin harjoitella tätä tehtävää ja sitten laukan nostamista keskeltä kenttää mikä on mulle vaikeaa :) Jee ratsastus on kivaa!
    Ai nii unohin et opin muutaki! Viimekshän selitin siitä ku mun jalat lyö suoraks lukkoon jos hevonen lähtee lujaa tai tekee jotain muuta vastaavaa, niin mun jaloilla on jokin refleksin omainen tapa joko vetää lukkoon tai puristaa kiinni kun pitää jännittää koko vartalo ja tehä kamalasti hommia... Siis ku just menin Jössellä ilman jalustimia laukkaa, niin vahingossa puristin reiden kiinni satulaan jolloin Jösse rikko raviin, ei päässy laukkaamaan kunnolla ja oiko teitä, joten Pauliina kun huomautti että puristan reisillä satulaa ja rentoutin reiden ja tuin pohkeella enkä reidellä, niin hevonenkin pääsi laukkamaan antaumuksella ja reititki oli kunnossa  ja koko hevosen hallitseminen on niin paljon helpompaa! Ei oo vaan ennemmin huomannu tuota, ku niin vähä pääsee menee ilman satulaa/jalustimia ja sitte ku pääsee niin saattaa sattua sellaanen hevonen/poni alle että ei nää puristamisrefleksit tuu esille :) Tässä siis yksi syy miksi aina hehkutan Jössepapparaisesta, ku se osaa kaikenlaisia kiemuroita, mutta se ei todellakaan anna niitä ilmaaseks vaan töitä täytyy tehdä koko ajan ja täydellä teholla tai kaikki menee plörinäksi. Ei oo varmaan ollu yhtään täysin täydellistä tuntia, mutta JOKA IKINEN tunti on päättynyt siihen että mulla on hyvä mieli kun oon oivaltanu jotakin ja saanu tehtyä tehtävät hyvin vaikka alussa olisikin näyttänyt siltä että Jösse vie voiton! :) Mahtavia nää mun heppapäivitykset ku selitän ku viimeistä päivää ja varmasti valtavasti kirjootusvirheitä ja toistoa, ku kirjootan mitä mieleen tulee enkä oikeen etukäteen uunnittele kaikkia lauserakenteita ja muita! Saa siis huomauttaa jos jokin kamala moka on sattunut :)

Päivän positiivisuus: Aina voi oppia uutta! :)
Päivän biisi: Vihreät Valot - Jackson-biitti (Jani on niin suloinen!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti