sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

RAWR!

Voi että on taas viikonloppu mennyt nopiaa ja huomen aamulla taas ajoreissu Kauhajoelle! Nää viikonloput menee oikeestaan aina siihen että vaan löhötellään ja herkutellaan poikaystävän kanssa (ihmekkään jos ei pääse rantakuntoon :D)

Perjantaina aamulla harjooteltiin haavojen sitomista tassusta ja korvasta. Tunnilla oli mukana kaks pientä koiraa, Miran koira Heta ja Lindan pikkuinen pentu Lumia! Ekan tunnin jälkeen menin viemään hepat pihalle aamupalan kera ja Sanna mua vähän autteli! En torstaina maininnukkaan et Sonja pyysi mua hakemaan illalla hepat (Emmi-shettis ja Vilma-lämppäri) sisään ja voi kun ne oli suloisia! Kello oli jotaki puol ysin tienoilla joten pimiää oli! Kun pääsin hallin taakse missä laidun oli niin heppoja ei näy missään, mut langat on ehjät...hmmm... siinä hetken seison ja ihmettelen sit huudan: "VILMAAA!" ja sieltä yhtäkkiä kuuluu hörinää ja kavioiden kopsetta ja laukkaavan hepan siluetti piirtyy maisemaan. Kun saan Vilman kiinni, nii tajuan et Emmi ei tullu, joten huudan: " EMMIII TUU TÄNNE" ja nään kuinka vaalea shettis köpöttää ja viimein laukkaa mun viereen ja otan sen kiinni. Yleensä Emmi tulee vapaana sisään, mut en ollu ihan varma aluks, mutta ku se siinä vierellä köpötteli, nii heitin narun kaulalle ja niin se tuli vapaana ja mulla oli yks käsi oven avaamiseen! Söppänät ne on! <3

No koulussa oli muilla tunneilla vähä tylsää kun kivoilla koiratunneillakin sai atk-luokassa tehtävän tehtyä nopeesti valmiiksi, niin aloin taas kattelee pentueita, mutta viime aikoina lansu on vaihtunu cockeriin! Mikä muhun on menny?? O.O Siis ku meillähän on se lansuvanhus ollut nyt kohta 11 vuotta ja vaikka se ei todellakaan mikään täydellinen oo, niin lansut on yleensä hyviä koiria ja aika kivoja kouluttaa! Tää meidän oma nyt sattuu olemaan pöpi päästään + koulutus meni väärin :( Mutta siis nyt on yhtäkkiä tullu intohimo cockereihin. Innostus varmaan lähti Lumista, joka on muuten aivan ihana koira. Se on ysävällinen muita koiria kohtaan ja haluaa olla ihmisten kanssa vaikka onhan siinä koulutusvikaa, mistä en nyt ala ketään osoittelemaan, mutta kuka nyt täydellinen olisi :))) Kuitenkin aloin miettimään, että ekaksi omaksi koiraksi se voisi olla helpompi kokonsa vuoksi, kun voisi muuttaa pieneenkin kämppään kuljettaminen olisi helpompaa luultavasti syö vähän vähemmän! Eikä niillä ole sillee kovin paljoa sairauksia tai siis yleisesti ne on terveitä tai siis...mmm... no sitä on hankala selittää, mutta kaikilla koirilla, kissoilla hamtereilla ja ihmisilläkin on sairauksia joita ei voi välttää se kuuluu elämään! Kirjavan itelleni halusin ja jos saa oikeesti valita, niin musta-valkoinen on se mun juttu mistä tykkään! Sen kanssa vois harrastaa agilitya, tokoa ja jopa jäljestämistä :)
Lumi mun kanssa koulussa ja päästiin mettään juokseltelemaan!

Enhän mä nyt vuoteen vielä ainakaan voi ottaa sitä, vasta kun koulusta valmistun, mutta aattelin nyt lukee Cesar Millanin kirjoja ekana pennus kasvatuksesta ja Sannalta saan lainaksi Tuire Kaimion pennun kasvatus -kirjan :) Ehtii sit miettii kaikenlaista ennen ku varsinainen koira sitten tuleekin! Ja tiedän että tuo Cesar joissakin saa korvat savuamaan, mutta omasta mielestäni Cesarin koulutus ja kasvatusmenetelmät on hyviä. Ei kaikki tietenkään voi toimia siihen mun koiraan, mutta kun saan ajan kanssa sisäistettyä tietoa, niin opin mikä on mulle hyvä ja kun koira tulee, niin mikä on sille hyvä :) En oo sellaanen ihminen joka uskoo vain tiettyä ihmistä yhdesä asiassa vaan otan tietoja kaikkialta toisesta taholta ehkä vähän enemmän ja toiselta vähemmän. Mutta esim. jos mun mielestä Millan on hyvä tyyppi, niin ei se mulle mikän jumala oo! :D Että osaan olla eri mieltä, kuunnella joka tahoa ja muodostaa niistä oman mielipiteeni moraalini mukaan. Ohhoh ku tulikin tekstiä vaikka  eka aattelin että en saa mitään aikaaseksi! On vaan niin mukavaa kun pääsee kirjoottamisen makuun jostakin asiasta, niin siitä sit vaan kirjoottaa ja kirjoottaa! Ja mielipiteitähän riittää joka makuun, kuten tänään on tullut todistettua :)

Päivän positiivisuus: Olen oppinut ilmaisemaan itseäni myös kirjoittamalla!
Päivän biisi: Darksiders 2 Guardian theme (pakko  vähän selittää.. J pelaa tätä peliä ja soittaa joka kerta tän biisin. Itekki rakastan tätä sen eeppisyyden vuoksi!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti